Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΠΣΛ: Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τα σωματεία της Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε, η συνάντηση μελών της διοίκησης της ΕΠΣ Λέσβου με τους εκπροσώπους των ομάδων του Δήμου Μυτιλήνης, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο κατηγορίες του τοπικού πρωταθλήματος. 

Υπήρξε μία εποικοδομητική συζήτηση με πολλές προτάσεις των σωματείων και ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την αρτιότερη διοργάνωση των δύο κατηγοριών του τοπικού για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Εκτός από το συγκεκριμένο θέμα, στο τραπέζι έπεσε και το καυτό ζήτημα με το αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με τους παράγοντες της ΕΠΣΛ να τονίζουν ότι όποιο σωματείο δεν έχει εγγραφεί, τότε δεν θα μπορεί να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ούτε καν να διεξαγάγει προπονήσεις

Μάλιστα πολλές ΕΠΣ ανά την Ελλάδα έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να αναστείλουν την λειτουργία τω πρωταθλημάτων τους, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, που είναι ότι πολλές ομάδες δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο. Προς το παρόν η ΕΠΣ Λέσβου δεν σκέφτεται να αναστείλει τα πρωταθλήματα, όμως εάν οι ομάδες δεν εγγραφούν εγκαίρως στο μητρώο (θυμίζουμε ότι έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 17 Αυγούστου), τότε σε μία τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός ομάδων για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα, κυρίως της Α΄ Κατηγορίας. Στη συνάντηση της ΕΠΣΛ με τα σωματεία συζητήθηκε αρκετά και η υποχρεωτική συμμετοχή μικρών ποδοσφαιριστών στην αρχική ενδεκάδα, ενώ οι παράγοντες των ομάδων της Β΄ Κατηγορίας διεμήνυσαν στους διοικούντες την ΕΠΣΛ πως φέτος πρέπει οι αγώνες να γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο, όχι όπως πέρυσι που υπήρχε αγωνιστική δράση κάθε 15 μέρες. Άπαντες στη συνάντηση μίλησαν για όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαιτησία.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Γιάννης Πίνης, ο οποίος φέτος θα έχει την ιδιότητα μόνο του προέδρου της επιτροπής κυπέλλου, αφού για το πρωτάθλημα, πρόεδρος τοποθετήθηκε ο Λάμπρος Σταθάκης. Ο κ. Πίνης αφού πρώτα καλωσόρισε τα σωματεία του Δήμου Μυτιλήνης, στη συνέχεια τόνισε στους εκπροσώπους των ομάδων ότι η ΕΠΣ Λέσβου θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως φέτος είμαστε πιο προετοιμασμένοι, έχοντας κανονική διοίκηση. Σε αυτό το σημείο να πούμε πως το παρών στη συνάντηση έδωσαν 5 σωματεία από τη Β΄ Κατηγορία και μόλις 2 από την Α΄ Κατηγορία. Απουσίαζε δικαιολογημένα ο Αιγέας, καθώς ο παράγοντας που θα τον εκπροσωπούσε βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ωστόσο έστειλε στην ΕΠΣΛ τις προτάσεις του. Από την συνάντηση έλειπαν οι Οδυσσέας Ελύτης και Όλυμπος.

Αμέσως μετά τοποθετήθηκε ο νέος πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων, Λάμπρος Σταθάκης, ο οποίος με τη σειρά του ανέλυσε στα σωματεία το σκεπτικό της ΕΠΣΛ για την διεξαγωγή της Α΄ και Β΄ Κατηγορίας. Για την πρώτη κατηγορία ανέφερε πως διακαής πόθος της Ένωσης είναι σε βάθος τριετίας, το πρωτάθλημα να έχει 12 ομάδες για να είναι πιο ανταγωνιστικό. Οι παράγοντες φάνηκαν να συμφωνούν με αυτή την πρόταση, ωστόσο για την φετινή αγωνιστική περίοδο αναγκαστικά η Α΄ Κατηγορία θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, όμως αν τελικά ο Μεσότοπος δηλώσει συμμετοχή στη Β΄ Κατηγορία, όπως ακούγεται, τότε το πρωτάθλημα θα γίνει με 13 ομάδες

Πολλά θα ξεκαθαρίσουν στις 5 Σεπτεμβρίου όταν και εκπνέει η προθεσμία των ομάδων για να δηλώσουν συμμετοχή στα δύο πρωταθλήματα. Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, στόχος είναι η Α’ Κατηγορία να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου, ώστε να ολοκληρωθεί περίπου στα τέλη Μαρτίου, ενώ είναι πιθανό να μπουν στο πρόγραμμα και δύο Τετάρτες τον Οκτώβριο. Ακόμη από ό,τι φαίνεται θα ισχύσει και φέτος το μονό μπαράζ για τον πρωταθλητή, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί ποια θα είναι η δικλείδα που θα μπει. Υπάρχουν σκέψεις να παραμείνει αυτό το 3+1, όμως η ΕΠΣΛ σκέφτεται και το 6+1. Μιλάμε πάντα για την διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο της βαθμολογίας. 

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή μικρών ποδοσφαιριστών στην αρχική ενδεκάδα, στην Α΄ Κατηγορία πιθανότατα θα αγωνίζεται υποχρεωτικά ένας μικρός και μάλιστα αναμένεται να μπει και χρονική διάρκεια, δηλαδή για τουλάχιστον 30 λεπτά να παραμένει στον αγωνιστικό χώρο ο μικρός ποδοσφαιριστής που θα αγωνίζεται.  

Τώρα για την Β΄ Κατηγορία ο Λάμπρος Σταθάκης είπε στα παρευρισκόμενα σωματεία ότι θα παραμείνουν οι δύο όμιλοι, ενώ είναι και ο ίδιος σύμφωνος οι αγώνες να διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο, αρκεί να βγαίνουν οι διαιτητές. Μάλιστα το πρωτάθλημα για να μην ολοκληρωθεί νωρίς, υπάρχει η σκέψη να γίνουν τρεις γύροι, ήτοι περίπου 21 αγωνιστικές. Η Β΄ Κατηγορία αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, στο εν λόγω πρωτάθλημα, ενώ πιθανότατα δύο θα είναι οι μικροί ποδοσφαιριστές που θα υποχρεούνται οι ομάδες να χρησιμοποιούν στην βασική ενδεκάδα, χωρίς κάποια χρονική διάρκεια στην συμμετοχή τους. 

Φυσικά η νέα αγωνιστική περίοδος θα ανοίξει με την διεξαγωγή μίας αγωνιστικής κυπέλλου που θα γίνει στις 17-18 Σεπτεμβρίου, με τις κληρώσεις να διεξάγονται στις 12 Σεπτεμβρίου. 

Μετά την ανάλυση για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων ακολούθησαν οι προτάσεις από τις ομάδες, ενώ στο τέλος πήρε το λόγο και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΛ Παντελέων Βερρής, τονίζοντας και εκείνος πως θα βρίσκεται κοντά στις ομάδες σε ό,τι χρειαστούν και ότι όλοι μας δουλεύουμε για το καλό του λεσβιακού ποδοσφαίρου. 

Τέλος, αντίστοιχη συνάντηση της ΕΠΣΛ με τα σωματεία από τη Δυτική Λέσβο θα γίνει στην Καλλονή την επόμενη βδομάδα. 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img