Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ: “Στον αέρα” η διεξαγωγή τους λόγω μητρώου!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία όσα αθλητικά σωματεία δεν είναι ενταγμένα στο αθλητικό Μητρώο δεν θα μπορούν να λαμβάνουν άδεια διεξαγωγής αγώνων και να συμμετέχουν σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

H εγκύκλιος απεστάλη σε όλες τις Περιφέρειες, οι οποίες υποχρεωτικά θα ενημερώσουν τους Δήμους. Ουσιαστικά όσες ομάδες έμειναν εκτός Μητρώου σε όλα τα αθλήματα δεν δικαιούνται να μετέχουν σε πρωταθλήματα ή κύπελλα, ούτε να φιλοξενούν αγώνες και επιπλέον δεν μπορούν ούτε καν για προπονήσεις να χρησιμοποιούν γήπεδα ή αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο ή στους Δήμους. 

Πάντως τις επόμενες ημέρες η ΕΠΟ θα αποφασίσει την διακοπή όλων των διοργανώσεων των ΕΠΣ με στόχο να πιέσει προς λύση, η οποία δεν είναι παρά μία ακόμα παράταση για την εγγραφή των ομάδων στο μητρώο.

Η εγκύκλιος χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Θέμα: Διευκρινίσεις σχετικά με την χορήγηση άδειας τέλεσης αθλητικής συνάντησης του άρθρου 56Δ του ν.2725/1999 και παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.5 του ν.2725/1999, όπως έχει τροποποιηθεί με το ν.Ν.4809/2021, ΦΕΚ Α’102/19.06.2021 αθλητικό σωματείο νοείται αυτό που έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.

Συγκεκριμένα, ‘’με την επιφύλαξη της παρ.1Α, όπου στον παρόντα νόμο αναφέρεται αθλητικό σωματείο, νοείται το σωματείο που έχει κατά το παρόν ειδική αθλητική αναγνώριση και έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν.4714/2020 (Α’ 148)».

Δεδομένου ότι κατά το άρθρο 56Δ του ν.2725/1999 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει προκειμένου να διεξαχθεί αθλητική συνάντηση, απαιτείται η χορήγηση άδειας από την οικεία Περιφέρεια, προκειμένου αυτή να χορηγηθεί από την υπηρεσία σας, θα πρέπει να ελέγχεται η αθλητική αναγνώριση και η εγγραφή του αιτούντος σωματείου στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν.4714/2020 (Α’ 148), όπως ορίζεται στον αθλητικό νόμο.

Οπότε στο αθλητικό σωματείο που δεν πληροί τις ανωτέρω προϋποθέσεις δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης.

Ο έλεγχος μπορεί να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (gga.gov.gr), όπου επιλέγεται η καρτέλα ΜΗΤΡΩΟ (gga.gov.gr//mitroo) και ακολούθως η επιλογή ‘’ΛΙΣΤΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ’’».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img