Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ: Συνεχίζεται το αδιέξοδο σχετικά με την έναρξη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη για την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, που έχουν διακοπεί με απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ, λόγω των κυρώσεων του νόμου στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.

Η κρισιμότητα έγκειται στο γεγονός ότι εκείνη την ημέρα θα ψηφιστεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης η τροπολογία του υφυπουργού αθλητισμού, που δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία που έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα χωρίς την εφαρμογή των κυρώσεων του νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το “plan A” της ΕΠΟ είναι να γίνει μία αλλαγή στην τροπολογία, ώστε να μην θεωρείται η ειδική αθλητική αναγνώριση ως αναγκαία συνθήκη για τη συμμετοχή ομάδων στα πρωταθλήματα και για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοσίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και για τη συμμετοχή όσων σωματείων στερούνται αθλητικής αναγνώρισης, αλλά έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο ή να δοθεί νέα παράταση. 

Εφόσον ικανοποιηθεί, και δεδομένου ότι ο χρόνος πιέζει τα σωματεία, θα ληφθεί απόφαση έναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. 

Τι ζητάει η ΕΠΟ από τον Αυγενάκη…

Την ώρα που οι ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα με το “λουκέτο” που συνεχίζεται στο ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση και πετάει το μπαλάκι στον Αυγενάκη, ούτως ώστε να προβεί στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Πώς θα γίνει αυτό;

«Σχετικά με δημοσιεύματα που σχετίζονται με τροπολογία που πρόκειται να ψηφισθεί, ως προς το θέμα του «Μητρώου», θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε τα ακόλουθα: Η ΕΠΟ καλεί τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη να προβεί σε άρση των ποδοσφαιρικής φύσεως κυρώσεων από τον νόμο περί «Μητρώου», ούτως ώστε, η ΕΠΟ, σύμφωνα με την Ολιστική Μελέτη, το Καταστατικό της και τα Καταστατικά της FIFA και UEFA να προβεί άμεσα στην επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

spot_img

More articles

spot_img