Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Έρχεται το δρομολόγιο για Αλεξανδρούπολη (;)

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Έρχονται νέες εξελίξεις από το «μέτωπο» του ακτοπλοϊκού δρομολογίου που θα συνδέσει την Μυτιλήνη με τη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως φάνηκε στη συνάντηση που είχε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, με τον Πρόεδρο της  Ακτοπλοϊκής Εταιρείας  Dodekanisos Seaways, Χρήστο Σπανό, τον Πλοίαρχο Απόστολο Μπλάνα, τον Γενικό Διευθυντή, Μιχάλη Μιχαήλ και τον Τουριστικό Πράκτορα της Εταιρείας στην Λέσβο, Σταύρο Ρεπάνη

Από την συνάντηση του κ. Μουτζούρη με στελέχη της Dodekanisos Seaways παρουσία Αρώνη, Ελευθερίου και Ρεπάνη

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Μουτζούρη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αρώνη, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Άρη Ελευθερίου και του  Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού,  Λευτέρη Παπαϊωάννου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Αλεξανδρούπολη, μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει η Περιφέρεια σε ακτοπλοϊκές, αλλά και αεροπορικές εταιρείες.

Τα στελέχη της Dodekanisos Seaways ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Περιφέρειας και στην χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ώστε να προχωρήσει η ένταξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου στα δρομολόγια της εταιρείας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο οποίος παρουσιάστηκε από τα στελέχη της, η εταιρεία καλύπτει αυτή την στιγμή την γραμμή Ρόδου – Σάμου και Ικαρίας και στόχος είναι να επεκτείνει την σύνδεση μέχρι και την Αλεξανδρούπολη, με ενδιάμεσους λιμένες αυτούς της Χίου, της Λέσβου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης. Στο περιθώριο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, για το ενδεχόμενο να υπάρξει από φέτος η διασύνδεση αυτή, κάτι που θα συζητηθεί σε προσεχή συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων το προσεχές διάστημα.

Το σενάριο δρομολογίου από και προς Αλεξανδρούπολη

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο αίτημα για σύνδεση με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ένα αίτημα το οποίο έχει τρέξει η Περιφέρεια το τελευταίο διάστημα, καθώς τα οφέλη που θα έχει ειδικά στο κομμάτι του τουρισμού για το νησί μας είναι μεγάλα. Προς αυτήν την κατεύθυνση και εκπρόσωποι φορέων τόσο του νησιού μας όσο και της Αλεξανδρούπολης δίνουν τον δικό τους αγώνα, ώστε να ξεκινήσει όσο το δυνατό συντομότερα η ακτοπλοϊκή γραμμή για την Βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι για αρκετά χρόνια στο παρελθόν υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μυτιλήνης με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Λήμνου. Το δρομολόγιο αυτό είχαν αναλάβει να εξυπηρετήσουν κρητικές ακτοπλοϊκές εταιρείες με πλοία, όπως το «Ιεράπετρα» της ANEK Lines, που συνήθως εκτελούσε τα δρομολόγια. 

Ο κ. Μουτζούρης σε δήλωσή του τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Περιφερειακή Αρχή έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προσπάθεια διασύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Θράκη και η Dodekanisos Seaways είναι η πρώτη εταιρεία που ανταποκρίθηκε. Τα στελέχη της μας παρουσίασαν τον σχεδιασμό τους για να συνδεθεί η Χίος και η Λέσβος με την Αλεξανδρούπολη, καθώς η Σάμος ήδη βρίσκεται στα δρομολόγιά τους και επικοινώνησα προσωπικά με τον Υφυπουργό κ. Παππά για να δούμε αν προλαβαίνουμε αυτό να συμβεί από φέτος. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να συνδεθεί το Βόρειο Αιγαίο με τα Βαλκάνια, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον τουρισμό μας, όταν μιλάμε για μια αγορά 50 εκατομμυρίων κατοίκων». 

Ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Σπανός από την πλευρά του ανέφερε: «Το αίτημα της Περιφέρειας και η προοπτική μιας σύνδεσης των Δωδεκανήσων με το Βόρειο Αιγαίο και την Αλεξανδρούπολη είναι στην σωστή κατεύθυνση και γι’ αυτό βρεθήκαμε εδώ για να παρουσιάσουμε τον σχεδιασμό μας και να ξεκινήσουμε την συνεργασία.  Ήδη η εταιρεία μας συνδέει τα Δωδεκάνησα με την Σάμο και την Ικαρία και θέλουμε αυτό να επεκταθεί μέχρι την Θράκη».

spot_img

More articles

spot_img