Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

“Έρχονται” 10 νέα οχήματα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Οργανώνεται και αναβαθμίζεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Σήμερα ο στόλος του Δήμου απαριθμεί 130 οχήματα και μηχανήματα, τα οποία θα αυξηθούν σε 150 τους επόμενους μήνες μέσω των διαγωνισμών προμήθειας που βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο από την Διεύθυνση Καθαριότητας όσο και από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Ήδη έχουν παραληφθεί τα τρία σάρωθρα και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να φθάσουν στο νησί μας ακόμη 10 νέα οχήματα, η αγορά των οποίων καλύφθηκε από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και ιδίους πόρους του Δήμου.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Δήμητρα Αλεξανδρή, η αγορά αυτών των οχημάτων λύνει τα χέρια του Δήμου σε πολλές περιπτώσεις, ανανεώνοντας παράλληλα τον παλιό στόλο που παρουσιάζει συχνά ζημιές, με συνέπεια να βρίσκεται εκτός υπηρεσίας. Τα σάρωθρα που βγήκαν στην κυκλοφορία είναι σύγχρονα μηχανήματα που σκουπίζουν και πλένουν δρόμους και πεζοδρόμια γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια, ακόμη και σε δύσκολα σημεία. Τα υπόλοιπα 10 οχήματα είναι πέντε απορριμματοφόρα, τύπου πρέσας, ένα όχημα πλυντήριο κάδων, δύο ημιφορτηγά διπλοκάμπινα 4Χ4 και δύο επιβατικά 1.400 κυβικών. Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτής της προμήθειας έφθασε το 1 εκατ. ευρώ. 

Το προηγούμενο διάστημα έγινε η αντικατάσταση παλιών και φθαρμένων κάδων σε πολλές γειτονιές της Μυτιλήνης και των χωριών με 500 νέους που προμηθεύτηκε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει και νέα προμήθεια 200 κάδων με το ποσό των 30.000 ευρώ. Επίσης, έγινε πλύσιμο και απολύμανση των κάδων με ειδικά υλικά, όπως και κεντρικών πλατειών στη Μυτιλήνη. 

«Η προσπάθεια για την βελτίωση των υπηρεσιών στην καθαριότητα είναι συνεχής και επιβεβλημένη για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.. Ο νέος εξοπλισμός, τα οχήματα και οι κάδοι, θα μας βοηθήσουν να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας, αλλά απαιτείται η συνεργασία όλων και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για να διατηρούμε τον Δήμο μας καθαρό καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου», δήλωσε η Δ. Αλεξανδρή. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img