Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Έρχονται οι “Νταντάδες της γειτονιάς”!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ξεκινούν μέσα στον Νοέμβριο οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “Νταντάδες της γειτονιάς” που σχεδιάστηκε για την στήριξη των νέων οικογενειών και στο οποίο συμμετέχουν 62 Δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Μυτιλήνης. Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προχώρησε σε διπλασιασμό του ποσού που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι γονείς, οι οποίοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον μόλις ανοίξει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές για ένταξη στο πρόγραμμα θα λαμβάνουν το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως (από 250 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά) για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών τους από επιμελητή/επιμελήτρια που θα έχουν επιλέξει από το Μητρώο Επιμελητών. Το ποσό αυτό θα δίνεται στις περιπτώσεις που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος/η επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος/η. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, άνεργες μητέρες, γονείς που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν άλλο voucher για Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, θα λαμβάνουν κάθε μήνα το ποσό των 300 ευρώ (από 150 που ήταν αρχικά).

Κάθε Επιμελητής/τρια επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο μέχρι του αριθμού των τριών παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 2 ετών και 6 μηνών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους και μέχρι του αριθμού των δύο παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι δωρεάν. Για να μπει κάποιος στην πλατφόρμα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι προσωπικοί κωδικοί του taxisnet. Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, διαθέτουν τα τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου/γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου. 

Μέσω της εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών, οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες ενισχύουν το επαγγελματικό τους προφίλ, καθώς έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να εργαστούν επίσημα και νόμιμα στον τομέα της κατ’ οίκον φύλαξης βρεφών, ενώ συμμετέχοντας στη δράση «Νταντάδες της γειτονιάς» έχουν και ασφάλιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών δεν αποκλείει την απασχόληση σε άλλη δομή ή βρεφονηπιακό σταθμό και οι επιμελητές/επιμελήτριες ρυθμίζουν το ωράριο εργασίας, αλλά και την αμοιβή κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img