Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Έρευνα για την ενεργειακή φτώχεια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στον Συμβουλευτικό Κόμβο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενεργειακή Φτώχεια (Energy Poverty Advisory Hub – EPAH) συμμετέχει ο Δήμος Μυτιλήνης μαζί με 12 ακόμη νησιωτικούς Δήμους. Ως ενεργειακή φτώχεια ορίζεται ο αποκλεισμός ή η ανεπαρκής πρόσβαση των νοικοκυριών σε υπηρεσίες ενέργειας, όπως θέρμανση, ψύξη, φωτισμός, γεγονός που επιφέρει δυσμενείς συνέπειες τόσο στην υγεία και την ευημερία, όσο και στο περιβάλλον.

Με την υποστήριξη του Δικτύου Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) και του Οργανισμού ΙΝΖΕΒ, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δράσεις για τον εντοπισμό και την καταγραφή της ενεργειακής φτώχειας, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και κατάρτισης για το προσωπικό των Δήμων, αλλά και για τους πολίτες. 

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι κάτοικοι της Λέσβου να συμμετέχουν στην έρευνα που διεξάγεται, συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο (https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EPAH_Mytiline ). Ο χρόνος συμπλήρωσής του δεν ξεπερνά τα 15’ και δεν απαιτείται κανένα προσωπικό δεδομένο (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας). Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «σε μία εποχή που η ενεργειακή φτώχεια γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτή στον νησιωτικό χώρο, η συμμετοχή όλων είναι καθοριστική».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img