Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ερωτευμένοι… Μυτιληνιοί!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα, ημέρα που γιορτάζουν οι ερωτευμένοι κάθε ηλικίας, με ταίρι ή χωρίς, σε όλο τον κόσμο. Η ημέρα αφιερωμένη στον έρωτα καθιερώθηκε από τον συγγραφέα Τζέφρι Τσόσερ, κατά πολλούς τον πατέρα της αγγλικής λογοτεχνίας, σε μια εποχή  που άκμαζε η κουλτούρα  του ιπποτικού έρωτα. Σύντομα η γιορτή έγινε αφορμή να εκφράζουν οι ερωτευμένοι τα συναισθήματά τους με λουλούδια, δώρα ή ευχητήριες κάρτες. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως είτε κάποιος δηλώνει… «φαν» της γιορτής ή όχι, λόγω της έντονης εμπορευματοποίησής της, δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι η 14η Φλεβάρη αποτελεί μια καλή ευκαιρία να τονώσει το ερωτικό συναίσθημα και να εκφράσει τον έρωτά του στο ταίρι του… και τι καλύτερο από ένα τραγούδι-αφιέρωση;

Τα Νέα της Λέσβου, συνάντησαν στην Ερμού περαστικούς, κάποιους μόνους, άλλους ζευγάρια, οι οποίοι, μας μίλησαν για τον έρωτα,  ενώ όπως στο ραδιόφωνο, δεν δίστασαν στιγμή να κάνουν αφιέρωση ένα τραγούδι για τον/την αγαπημένο/η τους. 

 

«Τι είναι ο έρωτας για εσάς;»

Ο έρωτας ως πηγή ζωής, χαράς, αλλά και συναίσθημα εφήμερο, όπως ειπώθηκε από την Μυρσίνη,τον Γιάννη, τον Παναγιώτη και την Μάιρα

«Ο έρωτας είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα, που όμως δεν κρατάει για πολύ» μας λέει η Μάιρα, συνοδευόμενη από τον Θάνο, και συνεχίζει: «Είναι κάτι πολύ όμορφο, δίνει απίστευτη χαρά σε εκείνον/ εκείνη που το βιώνει. Χρειάζεται να εκφράζεται καθημερινά με απλές πράξεις, όχι κάτι σπουδαίο, όπως μια αγκαλιά ή λίγα λουλούδια, και όχι μόνο σαν σήμερα», τονίζει η ίδια. 

Αντίστοιχα ο έρωτας για τον Παναγιώτη είναι πάθος και ζωή. «Μου δίνει ενέργεια και με γεμίζει όρεξη και ελπίδα για το μέλλον», ενώ όπως μας είπε η Μάιρα, έτσι και εκείνος θεωρεί πως είναι σημαντικό να εκφράζεται με κάθε τρόπο μέσα στην καθημερινότητα και όχι μόνο σε «ειδικές περιστάσεις». 

Το στοιχείο του εφήμερου αλλά και του ενθουσιασμού τονίζει και ο Γιάννης, που τον πετυχαίνουμε στην Ερμού μαζί με την Χαρά. «Ο έρωτας είναι ενθουσιασμός, γι’ αυτό και είναι φευγαλέος. Είναι μυστήριο που δεν μπορείς να εξηγήσεις γιατί σού συμβαίνει ή για ποιο λόγο ερωτεύεσαι έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Φυσικά ο έρωτας είναι απόλαυση, ερωτική και σωματική έλξη, χαρά», καταλήγει ο ίδιος. 

Λίγο πιο κάτω βρίσκουμε την Μυρσίνη και το Νίκο, πιασμένους χέρι- χέρι, σε εμφανώς καλή διάθεση. Στην ερώτησή μας για τον έρωτα κοιτάζονται και χαμογελούν. «Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη για εμένα, είναι πηγή ζωής» και μαζί της συμφωνεί ο Νίκος. 

 

Αφιερώσεις αλά… ραδιόφωνο

Η Ροδούλα και η Άρτεμις αφιέρωσαν στον αγαπημένο τους ένα ερωτικό τραγούδι

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ ζητήσαμε επίσης από τους ερωτηθέντες να αφιερώσουν ένα τραγούδι με… νόημα στο ταίρι τους. Όλοι έδειξαν να ενθουσιάζονται με την ιδέα, και μάλιστα αφιέρωσαν λίγο χρόνο να σκεφτούν ένα τραγούδι «κατάλληλο» για την περίσταση. 

Έτσι, η Ροδούλα, ζευγάρι με τον Κώστα εδώ και 30 χρόνια, χαμογελώντας τού αφιέρωσε το «Σ’ αγαπώ πολύ» του Κώστα Μακεδόνα. Η Χαρά, όντας μαζί 10 χρόνια με τον Γιάννη, επέλεξε να του αφιερώσει τον ερωτικό Γιάννη Πάριο με το «Έρωτας είναι θαρρώ». 

Δημοφιλής στις προτιμήσεις των ερωτικών τραγουδιών στάθηκε ο Νίκος Οικονομόπουλος, αφού και η Άρτεμις που εκείνη την ώρα έκανε την βόλτα της με τον Στέφανο, του αφιέρωσε τα «Πυροτεχνήματα» του λαϊκού τραγουδιστή, αλλά και η Μυρσίνη στον Νίκο αφιέρωσε το τραγούδι «Πρώτη θέση». 

Στις αφιερώσεις που ακούστηκαν υπήρχαν και δυο επιλογές ξένων τραγουδιών, όπως το «Can’t help falling in love» του Elvis Prisley από την Μυρσίνη στον έρωτά της, όπως και το «κλασικό» τραγούδι των «Βeatles» «All you need is love», από την Αναστασία στον Αλέξανδρο

Θα συμφωνήσουμε, κλείνοντας, με την Μυρσίνη ότι ο έρωτας είναι πηγή ζωής και δύναμης. Δίνει όρεξη για δημιουργία, για αλλαγή, για επικοινωνία. Αφήνουμε εδώ λοιπόν την φράση της ίδιας προς παρότρυνση και υπενθύμιση όλων μας «Να ερωτεύεστε!».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img