Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Ετοιμασίες για το Χριστουγεννιάτικο χωριό!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Τρεις ξύλινοι οικίσκοι θα παραχωρηθούν από το Δήμο σε Εθελοντικούς Συλλόγους και πωλητές για την δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας παράλληλα με την λειτουργία ψυχαγωγικών παιχνιδιών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά που θα δημιουργήσει ο Δήμος Μυτιλήνης στο Δημοτικό Κήπο για τις γιορτές, εξέδωσε χθες ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής, Κώστας Κουνέλλης. Όπως ήδη έχουν γράψει τα “Νέα της Λέσβου”, ο Δήμος επιδιώκει να φέρει φέτος πιο κοντά τα Χριστούγεννα, δημιουργώντας εορταστικό κλίμα στην πρωτεύουσα του νησιού αλλά και στα χωριά, μετά από2 χρόνια πανδημίας και lock down ακόμη και τις περιόδους των γιορτών. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο και στην πλατεία Σαπφούς, θα στηθεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό και η αγορά με οικίσκους, οι οποίοι θα διαθέτουν διάφορα προϊόντα προς πώληση.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά για το χρονικό διάστημα από 03/12/2022 έως και 01/01/2023, καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας σφραγισμένο φάκελο συμμετοχής, στον οποίο θα εσωκλείεται το έντυπο αίτησης, μαζί με τα δικαιολογητικά συμμετοχής κάθε υποψηφίου. Ο φάκελος θα κατατίθεται αυτοπροσώπως στο Δήμο Μυτιλήνης – Ελ. Βενιζέλου 13 – 17, Σ.Κ 81131, στο Πρωτόκολλο του Δήμου Μυτιλήνης (ισόγειο) ή στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων (1ος όροφος,) από σήμερα έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά με παράλληλη λειτουργία ψυχαγωγικών παιγνίων – Λούνα Παρκ, έχει διάρκεια 30 ημερών. Θα διατεθούν τρεις οικίσκοι, στο Δημοτικό κήπο στην δεξιά πλευρά του Ρουσέλειου Δημοτικού θεάτρου (για πωλητές) και συγκεκριμένα ένας ο οποίος θα διατεθεί για προσφορά ζεστών ροφημάτων, ένας για πώληση ζαχαρωτών – καραμελοειδών και ένας για πώληση εποχιακών προϊόντων (κάστανα, μαλλί της γριάς, ψητό καλαμπόκι, ποπ κορν κτλ). Ένας οικίσκος θα παραχωρηθεί δωρεάν σε εθελοντικούς Συλλόγους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την προώθηση και διαφήμιση των δράσεών τους έπειτα από σχετική αίτηση στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου. Αυτό δεν αποκλείει την από μέρους τους πώληση πραγμάτων και ειδών με σκοπό την ενίσχυση του σκοπού τους εφόσον το προβλέπει το καταστατικό τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά έχουν πωλητές (φυσικά ή νοµικά πρόσωπα) οι οποίοι είναι κάτοχοι:

  • Βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές
  • Άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές
  • Άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο
  • Άδειας χειροτέχνη – καλλιτέχνη

 

Τα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:

  • Αίτηση συµµετοχής – υπεύθυνη δήλωση, η οποία διατίθεται από το αρµόδιο γραφείο του Δήµου και θα περιλαµβάνει στοιχεία όπως: Ονοµατεπώνυµο ή Επωνυµία του αιτούντος, Όνοµα Πατρός, Αρ. Αστυνοµ. Ταυτότητας ή θεωρηµένο διαβατήριο για αλλοδαπούς, µε την αντίστοιχη άδεια παραµονής σε ισχύ, διεύθυνση κατοικίας, ΑΥΜ και η αρµόδια Δ.Ο.Τ., η διεύθυνση της ασκούµενης δραστηριότητας, τα προς πώληση είδη, ο αριθµός τηλεφώνου και η ηλεκτρονική διεύθυνση εάν υπάρχει, καθώς και η αποδοχή των όρων του παρόντος Κανονισµού
  • Βεβαίωση δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας υπαίθριου εμπορίου ή άδεια υπαίθριου εµπορίου 
  • Βεβαίωση υποβοήθησης ή αναπλήρωσης του πωλητή ή πρόσληψης υπαλλήλου

 Στην περίπτωση που η αίτηση δεν υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο, η εξουσιοδότηση σε τρίτο πρέπει να είναι θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

  •  Πιστοποιητικό υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίµων
  •  Δημοτική Ενημερότητα

Στο χώρο της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς θα λειτουργήσουν παράλληλα, προσωρινά ψυχαγωγικά παιχνίδια και ένα καρουζέλ με άλογα από 12 θέσεις και πάνω με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ένα παιδικό τρενάκι σε ράγες από 14 θέσεις και άνω και κερματοφόρα παιχνίδια έως 6 τεμάχια.

Το ωράριο λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης αγοράς θα είναι από Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Παράλληλα, προγραμματίζεται μια μεγάλη συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα, στο Δημοτικό Θέατρο, την περίοδο των γιορτών. Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσουν δρώμενα με πυροτεχνήματα, σπιτάκια με Αγιοβασίληδες και ξωτικά, ξυλοπόδαρους και κλόουν.

Όπως είπε στα «Νέα της Λέσβου» ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, «ως Αντιδημαρχία Πολιτισμού συνεχίζουμε από εκεί που ξεκινήσαμε το 2019 και μας ανέκοψε η πανδημία. Φέτος, θα προσπαθήσουμε για μια ακόμη φορά να δώσουμε χαρά και ελπίδα στον κόσμο, σε μικρούς και μεγάλους, και να καταστήσουμε και πάλι την πρωτεύουσα του νησιού μια φωτεινή πόλη για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες στοχεύει στην διασκέδαση αλλά και στην ψυχαγωγία των δημοτών με δράσεις, οι οποίες δεν έχουν ξαναγίνει στην πόλη μας».

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img