Ετοιμάζονται για κορονοϊό – μεταρρύθμιση

Ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός στη μέση της φωτογραφίας μας ενημερώνεται από τη Συντονίστρια γιατρό του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης Ελεονόρα Μανιάτη, ενώ στα δεξιά ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης
  • Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε χθες ο μαστογράφος στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου

Διήμερη επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποιεί από χθες ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις ανάγκες των δομών υγείας, αποκομίζοντας ιδία άποψη για την εικόνα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στη Λέσβο.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά ο κ. Ροϊλός, ο κ. Αθανασίου, ο κ. Καμπούρης και η κ. Μανιάτη, ενώ πίσω από την κ. Μανιάτη διακρίνεται ο προϊστάμενος γιατρός γενικής ιατρικής της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) που στεγάζεται στον ίδιο χώρο Γιώργος Κόκκορης

Χθες, πρώτη μέρα της περιοδείας του, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου και το διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Καμπούρη, επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας πλην του Πλωμαρίου, το οποίο ήταν κλειστό για απολύμανση λόγω των τελευταίων κρουσμάτων του κορονοϊού. Ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα το πρωί στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης απ’ όπου ξεκίνησε η περιοδεία του διοικητή, ο οποίος κατά κάποιο τρόπο έκανε τα άτυπα εγκαίνια του μαστογράφου καθώς το μηχάνημα έχει συνδεθεί με τον ακτινολογικό εξοπλισμό για την ψηφιοποίηση των μαστογραφιών και αναμένεται τεχνικός από την Αθήνα για να κάνει κάποιες τελευταίες ρυθμίσεις, ώστε το μηχάνημα να τεθεί σε λειτουργία από το φθινόπωρο.

«Είναι σημαντικό που διευθετήθηκαν τα ζητήματα και τίθεται σε λειτουργία ο μαστογράφος στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης», είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου. Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανασίου σημείωσε στην εφημερίδα μας ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχοντας χειριστεί με υποδειγματικό τρόπο την πανδημία καθιστώντας την πατρίδα μας ως σημείο αναφοράς σε διεθνές επίπεδο και ασφαλή προορισμό, προχωρά στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσωπικό καλύπτοντας κενά που υπήρχαν εδώ και χρόνια στα νησιά του Νομού Λέσβου».   

Ο μαστογράφος ενώ το μηχάνημα προετοιμάζεται από τα στελέχη για να τεθεί σε λειτουργία

Κατά την παραμονή τους στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης τόσο ο κ. Ροϊλός όσο και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανασίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εικόνα τάξης και καλής εξυπηρέτησης των πολιτών που διαπίστωσαν, ενώ ιδιαίτερα στάθηκαν στην επαναλειτουργία του μαστογράφου καθώς το σωτήριο διαγνωστικό μηχάνημα σύντομα θα βρίσκεται στη διάθεση των γυναικών του τόπου μας, ώστε να αποτελέσει ένα δεύτερο πόλο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παράλληλα με το μαστογράφο του νοσοκομείου.

Επίσης ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την συνένωση υπηρεσιών, όπως είναι οι Τοπικές Μονάδες Υγείας με συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας, όπως αυτό της Μυτιλήνης, που βρίσκονται στο ίδιο ακίνητο με τρόπο ώστε να δημιουργούνται ενιαία δίκτυα με τη συμμετοχή και ιδιωτικών ιατρείων για να μπορεί να υπάρχει καλύτερη κάλυψη στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και όλο το 24ωρο. 

Για σήμερα Τετάρτη ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου αναμένεται να ενημερωθεί στο νοσοκομείο για τα θέματα της δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Από την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καλλονής

Αθανασίου και Ροϊλός εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις νέες θέσεις στην Υγεία που προκηρύσσονται στο Νομό Λέσβου και για τις οποίες έχουν γράψει από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου μέσα απ’ τη σελίδα τους “Ευκαιρίες Εργασίας” τα “Νέα της Λέσβου”, καθώς η προκήρυξη βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίευσης από το ΑΣΕΠ. Ταυτόχρονα ο κ. Ροϊλός δεσμεύθηκε για ενίσχυση και των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, καθώς η Υγειονομική Περιφέρεια εκτός των άλλων προετοιμάζεται και για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού τρέχοντας να καλύψει κενά και ελλείψεις εν όψει του ερχόμενου χειμώνα.