Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Ετοιμάζονται για μεγάλη κινητοποίηση και στην Καλλονή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στην πανελλαδική γενική απεργία που προγραμματίζεται για την προσεχή Τετάρτη και αναμένεται να καταγράψει σημαντική συμμετοχή και σε επίπεδο Λέσβου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου παίρνει μέρος με δικό της παναγροτικό συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Καλλονή. Προς τούτο διεξήχθη σύσκεψη Συλλόγων και φορέων που διοργάνωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Καλλονής, Αγίας Παρασκευής και Ανεμότιας στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, για τον καλύτερο συντονισμό της κινητοποίησης, ώστε μέσα από τη μαζική συμμετοχή των διαδηλωτών να αναδειχθούν τα ζητήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα.  

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό το οποίο θέλει να αναδείξει η Ομοσπονδία είναι πως παρά τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο και το γάλα, η κατάσταση παραμένει ίδια για τους κτηνοτρόφους, καθώς η βελτίωση των τιμών εξανεμίζεται στην κατακόρυφη αύξηση απ’ το κόστος των ζωοτροφών και των αγροτικών εφοδίων, ενώ και για το κεφάλαιο του ελαιολάδου η καρπόπτωση που τροφοδοτείται από τα προβλήματα στον ελαιώνα και την ανομβρία σβήνει σιγά-σιγά τις ελπίδες που είχε η Λέσβος για μία πολύ καλή παραγωγική χρονιά.

Στη σύσκεψη της Καλλονής συμμετείχαν  μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συλλόγων Κάπης, Μανταμάδου, Θερμής και Αγιάσου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής κ. Χαλκοδαίμων, ο πρόεδρος της κοινότητας Καλλονής, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καλλονής και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καλλονής. 

Απ’ όλους τους παρευρισκόμενους εκφράστηκε η αναγκαιότητα για μαζικούς αγώνες, με συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης ενάντια στην ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά, αλλά και την παραγωγή των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. 

Όπως μάλιστα αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής, κάτω από το δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας τους που προκαλεί η αλματώδης αύξηση των κοστολογίων στην ενέργεια, αλλά και η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών θα οδηγήσουν επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και βιοτέχνες ακόμα και σε λουκέτα.

Το συλλαλητήριο της Καλλονής, το οποίο διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και απ’ ό,τι φαίνεται θα συμμετάσχουν και άλλοι φορείς, ξεκινά στις 11:00 το πρωί στην έδρα του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

spot_img

More articles

spot_img