Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Ετοιμάζονται για την απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με συμμετοχή εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 9 Νοεμβρίου την οποία συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο, που έχει ανακοινώσει εδώ και μέρες τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία. 

Στη σύσκεψη πήραν μέρος συνδικαλιστές από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λέσβου, το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Λέσβου, το Σωματείο Μεταφορικών Εταιρειών, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Λέσβου, το σύλλογο εστίασης «Ασπίδα», το Σωματείο Ξυλουργών, το Σωματείο Αρτοποιών Λέσβου, την ΕΛΜΕ, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λέσβου, την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου, την Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Λέσβου, το Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου, τον Αγροτικό Σύλλογο Λ. Θερμής, το Φοιτητικό Σύλλογο Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και το Φοιτητικό Σύλλογο Ωκεανογραφίας. 

Η συμμετοχή των σωματείων στη σύσκεψη δείχνει την μεγάλη συμμετοχή που αναμένεται να έχει η απεργία στις 9 Νοεμβρίου. Στις παρεμβάσεις που έγιναν κυριάρχησαν τα ζητήματα της ακρίβειας, ενώ από όλους τους ομιλητές αναδείχτηκε πως η κατάσταση με τις ανατιμήσεις δεν πάει άλλο. 

Ακόμη τονίστηκε πως ο «βαρύς χειμώνας» δεν θα είναι για όλους το ίδιο, μιας και η μονιμοποίηση των άδικων φόρων στα καύσιμα για το λαό παραμένουν σε ισχύ, ενώ για τους εφοπλιστές μονιμοποιείται το αφορολόγητο. 

Τέλος, οι ομιλητές κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν δυναμική, μαζική και αγωνιστική απάντηση την ημέρα της απεργίας, να οργανωθούν στα σωματεία και στους συλλόγους, ώστε μαζικά και συλλογικά να αγωνίζονται για τα δίκαια δικαιώματά τους.

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου διοργανώνει στις 9 Νοεμβρίου αγροτικό συλλαλητήριο στην Καλλονή,  επισημαίνοντας   πως  η  χρονιά που  πέρασε ήταν πάρα πολύ δύσκολη τόσο για την παραγωγή, όσο και για το εισόδημα των αγροτών, ενώ οι όποιες προσδοκίες για οικονομική ανάσα μετά την αναιμική άνοδο στις τιμές του λαδιού και του γάλακτος, αποδείχτηκαν μάταιες, αφού η ξέφρενη ανοδική πορεία σε ζωοτροφές, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και γενικά σ’ όλα τα αγροεφόδια τους «άφησαν χρεωμένους».

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img