Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έτοιμη η “κυβέρνηση” Βέρρου!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

 • Ποιοι αναλαμβάνουν θέσεις Αντιδημάρχων, Εντεταλμένων Συμβούλων και μελών σε Επιτροπές, Εταιρείες, Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Έτοιμος για τη νέα 5ετή θητεία του είναι ο Ταξιάρχης Βέρρος, ο οποίος είχε αρκετό χρονικό διάστημα στην διάθεσή του από τις εκλογές μέχρι σήμερα για να πάρει “χαρτί και μολύβι” και να σχεδιάσει την επόμενη Δημοτική Αρχή που θα διοικήσει τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Κατά το ρητό, “ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις”, ο επανεκλεγείς Δήμαρχος αποφάσισε να διατηρήσει στα πόστα τους τα βασικά στελέχη με τα οποία συνεργάστηκε την προηγούμενη 4ετία, φέρνοντας ταυτόχρονα όμως και αέρα ανανέωσης με νέους αιρετούς στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής που θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου. Ο Αλέξανδρος Ροδίτης, ο Δημήτρης Αλεξίου και ο Γιώργος Μακρογιάννης είναι οι νέες προσθήκες που θα αναλάβουν σημαντικά χαρτοφυλάκια σε λίγες μέρες, ενώ σταθεροί στις θέσεις τους αναμένεται να μείνουν ο Άρης Χατζηκομνηνός, ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου και ο Στρατής Γελαγώτης, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν και αρχικά, σύμφωνα με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο και βάσει της απογραφής, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου “έχασε” δύο θέσεις Αντιδημάρχων, στην πορεία τις πήρε πίσω μέσω της τροπολογίας για την αύξηση των θέσεων στους νεοσύστατους Δήμους και σε όσους καταργούνται τα Νομικά Πρόσωπα. Έτσι, και η νέα Δημοτική Αρχή θα αποτελείται από επτά έμμισθους Αντιδημάρχους και δύο άμισθους, ενώ ο Τ. Βέρρος έχει την δυνατότητα να προσλάβει επτά Ειδικούς Συμβούλους – Συνεργάτες.

Οι 9 Αντιδήμαρχοι

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημάρχου, στην “ηλεκτρική καρέκλα” του Αντιδημάρχου Οικονομικών θα καθίσει και πάλι (όπως στην αρχή της θητείας του, το 2019) ο Ιορδάνης Ιορδάνου, ενώ τον κρίσιμο τομέα των έργων και της Πολεοδομίας θα αναλάβει ο Γιώργος Αλάνης. Σταθερός στις αρμοδιότητες που είχε και σε αυτή την θητεία παραμένει ο Ανδρέας Αξής, ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας. Στο σχήμα της νέας Δημοτικής Αρχής παραμένουν και οι τρεις γυναίκες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν με την εργατικότητα και τον δυναμισμό τους κατά την προηγούμενη 4τία, η Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη, η Ζαχάρω Ιωακείμ και η Αφροδίτη Βατή.

Μοιράζοντας τώρα τα καθήκοντα του Νομικού Προσώπου που καταργήθηκε, ο Τ. Βέρρος αποφάσισε να ορίσει Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού τον Αλέξανδρο Ροδίτη, που έκανε την ανατροπή και συμπορεύτηκε με την παράταξη του Δημάρχου στις τελευταίες εκλογές. Σε ό,τι αφορά την Παιδεία, αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα είναι ο Δημήτρης Αλεξίου, ενώ για πρώτη φορά ορίζεται Αντιδήμαρχος για τον συντονισμό των Κοινοτήτων, ο οποίος θα είναι ο Γιώργος Μακρογιάννης. Οι δύο τελευταίες θέσεις είναι άμισθες. 

Αναλυτικά, τα ονόματα των νέων Αντιδημάρχων με τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν έχουν ως εξής:

 • Ιορδάνης Ιορδάνου: Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Έργων Αυτεπιστασίας
 • Γιώργος Αλάνης: Αντιδήμαρχος Υποδομών – Έργων και Πολεοδομίας
 • Ανδρέας Αξής: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας
 • Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη: Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
 • Ζαχάρω Ιωακείμ: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
 • Αλέξανδρος Ροδίτης: Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού
 • Αφροδίτη Βατή: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Τουριστικής Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας
 • Δημήτρης Αλεξίου: Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης
 • Γιώργος Μακρογιάννης: Αντιδήμαρχος Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών.

Οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι

Στο νέο σχήμα της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου θα μετέχουν και τρεις Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι είναι οι:

 • Βασίλης Τιτιρέκης: Διευθύνσεις Προσωπικού και Κ.Ε.Π.
 • Χαράλαμπος Δερεδίνης: Πρωτογενής παραγωγή της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού
 • Φωτεινή Αντωνοπούλου: Κοινωνική προστασία.

Σε Επιτροπές και Επιχειρήσεις

Σε ό,τι αφορά τη νέα Δημοτική Επιτροπή που θα συγκροτηθεί κατά τις δημαιρεσίες και θα αναλάβει τα καθήκοντα της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο Δήμαρχος θα προτείνει τον Γ. Αλάνη, τον Χ. Ελευθερίου, τον Π. Δήσσο, τον Χ. Μαραγκό και τον Ν. Αλεξανδρή.

Αμετακίνητος από την ΔΕΔΑΠΑΛ θα παραμείνει ο Στέφανος Αποστόλου, ενώ θα προταθούν επίσης ο Γ. Σαρόγλου και ο Γ. Μακρογιάννης.

 • Για το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ προτείνονται ο Γ. Αλάνης, ο Π. Δήσσος και ο Χ. Ελευθερίου.
 • Για τη Διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα προταθούν ο Ι. Ιορδάνου, ο Β. Τιτιρέκης, ο Χ. Μαραγκός και ο Δ. Αλεξίου.
 •  Για τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης θα προταθούν ο Ν. Αλεξανδρής και η Φ. Αντωνοπούλου.
 • Τέλος, για τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προταθούν ο Νίκος Περιβολάρης και ο Π. Δήσσος, αντίστοιχα.
spot_img

More articles

spot_img