Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έτοιμο για νέους αγώνες το ΚΚΕ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μέσα σε ζεστή αλλά και αγωνιστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του κόμματος και ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική από τη Μαρία Καλογνωμά και το συγκρότημά της. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής και Γραμματέας της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου, η Μαριάνθη Λάζου, μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δυτικής Λέσβου, Γιάννης Συκάς και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μυτιλήνης, Νίκη Τσιριγώτη.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, Κώστας Ρήγας, αναφέρθηκε στις μάχες που έδωσαν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος το 2023, από τις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη, μέχρι τις απεργίες ενάντια στις απολύσεις, στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος, στην ιδιωτικοποίηση του νερού, στο φορολογικό νομοσχέδιο, τις κινητοποιήσεις για την υγεία, τους αγρότες, τους μαθητές. 

«Συναντηθήκαμε στις μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις, που θα δυναμώσουν και θα πυκνώσουν  γιατί η εκπαίδευση είναι δικαίωμα και όχι ευκαιρία και αυτό το νιώθουν και το καταλαβαίνουν  τόσο οι φοιτητές όσο και οι μαθητές απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο το νησί. Συναντηθήκαμε στον αγώνα για να μη γίνουν τα νησιά μας αποθήκες ψυχών της Ε.Ε., και θα συνεχίσουμε να μπαίνουμε εμπόδιο στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, στις επαναπροωθήσεις, στην εργαλειοποίηση του προσφυγικού. Συναντηθήκαμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, ενάντια στο μακελειό στην Παλαιστίνη που ακόμη και σήμερα δεν έχει τελειωμό. Συναντηθήκαμε στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, στα 50 χρόνια από τον μεγάλο ξεσηκωμό καθώς και στις εκδηλώσεις που αφιερώθηκαν στον Μυτιληνιό ήρωα Μιχάλη Μυρογιάννη. Δεν ξεχνάμε καμία μάχη που δώσαμε, μεγάλη ή μικρή, κι ας μην την απαριθμούμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας, καλώντας εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής  Λέσβου του ΚΚΕ, το λαό του νησιού να μπει πιο ορμητικά στον αγώνα  τη νέα χρονιά, να συστρατευθεί με το ΚΚΕ, να πυκνώσει τις γραμμές του, να αναλάβει αποστολές στο πλευρό του και μέσα στο κίνημα. 

Και κατέληξε: «Φέτος έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε πολύμορφα τη στρογγυλή επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού μας από τον ΕΛΑΣ, την επέτειο του θρυλικού GO BACK, την πολιτική-αγωνιστική κληρονομιά του ΔΣΛ, την πολιτιστική κληρονομιά του γίγαντα λεσβιακού λαού, σε συνδυασμό με τον αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img