Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Ετοιμόρροπο το καμπαναριό στη Λαγκάδα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Άγιο είχαν όσοι οδηγοί και πεζοί περνούσαν το μεσημέρι της Παρασκευής από την Λαγκάδα, όταν έγειρε επικίνδυνα από τον αέρα το ρολόι στο καμπαναριό της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής. Ο π. Καλλίνικος ειδοποίησε την Πυροσβεστική που έστησε επιχείρηση για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα, δένοντας το ρολόι με σχοινιά. Ωστόσο, ο κίνδυνος παραμένει.

Επί παντός επιστητού οι πυροσβέστες έδεσαν το ρολόι με σχοινιά ως προσωρινή λύση

Όπως μας είπε ο ιερέας της εκκλησίας, το καμπαναριό χτίστηκε το 1974 με δωρεά ιδιώτη και έκτοτε δεν έχει συντηρηθεί, με συνέπεια να έχουν παρουσιαστεί ζημιές κι άλλες φορές στο παρελθόν. Μέσα στο χειμώνα είχαν αποκολληθεί τμήματα που έπεσαν στην αυλή της εκκλησίας και στο δρόμο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός. Ο ίδιος έχει ενημερώσει τον Δήμο και την Περιφέρεια για την ανάγκη εργασιών συντήρησης, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση. Το συμβάν όμως της Παρασκευής αποδεικνύει ότι ο κίνδυνος είναι σοβαρός και κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι θα συνέβαινε αν το ρολόι ή άλλα τμήματα του καμπαναριού έπεφταν στον κεντρικό δρόμο απ’ όπου διοχετεύεται η κίνηση προς την έξοδο της πόλης.

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναφέρθηκαν κι άλλες ζημιές από την πτώση κλαδιών, πινακίδων και κάδων απορριμμάτων.

spot_img

More articles