Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Έτοιμος ο φάκελος για τα δίκτυα αποχέτευσης στη νότια Μυτιλήνη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στο Ελεγκτικό Συνέδριο βρίσκεται από την Παρασκευή ο φάκελος του έργου της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης του βιολογικού καθαρισμού της νότιας Μυτιλήνης για τον τελικό έλεγχο και την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης από την ΔΕΥΑΛ. Η νέα Διοίκηση έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα αυτό το έργο, προκειμένου να εκτελεστεί ενιαία και ολοκληρωμένα μαζί με την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο και, όπως φαίνεται, τρέχει τις διαδικασίες για να μην χαθεί ούτε μια μέρα μετά από την καθυστέρηση που υπήρξε στην επιλογή του αναδόχου λόγω ενστάσεων και προσφυγών. 

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Παναγιώτης Βάλεσης, «έγινε το τελευταίο βήμα για να ολοκληρωθεί η δημοπράτηση του σημαντικού αυτού έργου και περιμένουμε την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να ξεκινήσει».

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η έγκριση του 3ου πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού για την κατακύρωση του έργου της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων της νότιας Μυτιλήνης, που είχε “κολλήσει” επί 5 μήνες στις ενστάσεις και στις προσφυγές που είχαν καταθέσει οι εργοληπτικές εταιρείες. Με την απόφαση αυτή, το έργο ανατέθηκε στην τρίτη κατά σειρά εταιρεία που συμμετείχε στον διαγωνισμό και μετά από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα υπογραφεί η σύμβαση για να ξεκινήσει.

Η χρηματοδότηση για τα δίκτυα, ύψους 12 εκατ. ευρώ περίπου, εξασφαλίστηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης την περασμένη άνοιξη. Σύμφωνα με την μελέτη, αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στις νότιες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης για τη συλλογή και μεταφορά των αστικών λυμάτων στη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων στην περιοχή ‘’Κουτσουκίδι”, που βρίσκεται νότια της Αγριλιάς Κρατήγου, αριστερά του επαρχιακού δρόμου προς Λουτρά, σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από τα όρια του οικισμού.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στις Δημοτικές Κοινότητες της Αγίας Μαρίνας και των Ταξιαρχών, στους πέντε οικισμούς Βαρειάς – Ακρωτηρίου, Νεάπολης, Κουμκό, Πληγωνίου και Αγριλιάς Κρατήγου, καθώς και τα έργα μεταφοράς των ακαθάρτων από τις παραπάνω περιοχές στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων. Επίσης, στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή πέντε αντλιοστασίων ακαθάρτων και ο υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων. Ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός θα έχει μήκος 3,5 χλμ. και τα δίκτυα αποχέτευσης 27 χλμ..

spot_img

More articles

spot_img