Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έξαλλος απειλούσε ότι θα βγάλει όπλο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Επιχείρηση της αστυνομίας χθες στην υπηρεσία της Περιφέρειας για να αποφευχθούν τα χειρότερα όταν ένας επαγγελματίας απειλούσε ότι θα επέστρεφε με το όπλο αν δεν εξυπηρετούνταν! 
  • Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα δεν θα γίνουν ούτε σήμερα θεωρητικές εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης 

Σκηνές απείρου κάλλους ήταν αυτές που εκτυλίχθησαν χθες το πρωί στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας, όταν ένας αγανακτισμένος επαγγελματίας ξέσπασε κατά των υπηρεσιακών στελεχών και μάλιστα προς στιγμή ζήτησε να κλείσει η υπηρεσία και να μείνουν όλοι μέσα μαζί με τους άλλους συναλλασσόμενους πολίτες μέχρι να τον εξυπηρετήσουν. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο γεγονός που σημειώθηκε στην Αθήνα ή στο εξωτερικό, αλλά εδώ στη Μυτιλήνη και δεν είναι τίποτα άλλο από την κορυφή του παγόβουνου σε ό,τι αφορά την αγανάκτηση της κοινωνίας και των επαγγελματιών, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν εδώ και μήνες από το Υπουργείο και την υπηρεσία, η οποία έχει καταρρεύσει, καθώς έχουν παγώσει ακόμα και οι εξετάσεις για διπλώματα σε κάθε επίπεδο για δίκυκλα και αυτοκίνητα.

«Μη φύγει κανείς, θα βγάλω όπλο»

Το περιστατικό χθες ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και γι’ αυτό κλήθηκε η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, στελέχη της οποίας πήγαν έτοιμα για όλα στην υπηρεσία, καθώς ο πολίτης προειδοποιούσε ότι θα βγάλει το όπλο και κανείς δεν γνώριζε ποιες ήταν οι προθέσεις του. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε, ο άνθρωπος δεν είχε όπλο, αλλά με αυτό τον τρόπο προσπαθούσε να πείσει τους υπαλλήλους να τον εξυπηρετήσουν, προκειμένου να πάρει ένα έγγραφο καθώς, όπως έλεγε, έληγε η προθεσμία που όφειλε να το καταθέσει. Τα αρμόδια στελέχη της υπηρεσίας προσπαθούσαν να του εξηγήσουν ότι δεν μπορεί να πάρει το έγγραφο αποδίδοντας την καθυστέρηση στην Αθήνα, ο ίδιος όμως δεν δεχόταν τίποτα έχοντας προφανώς απευθυνθεί και άλλες φορές για τον ίδιο λόγο. Σε κάποια στιγμή “απασφαλίζοντας” άρχισε να βρίζει και να απειλεί. 

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τον αγανακτισμένο επαγγελματία, πρόκειται για ήρεμο άνθρωπο που ουδέποτε έχει απασχολήσει στο παρελθόν, ωστόσο φάνηκε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην εξυπηρέτησή του τον οδήγησαν στην τρέλα, αρχίζοντας να βρίζει θεούς και δαίμονες μέσα στη Διεύθυνση Μεταφορών και ζητώντας να κλείσουν οι πόρτες και να μην φύγει κανείς μέχρι να εξυπηρετηθεί, αλλιώς όπως έλεγε θα έβγαινε από την υπηρεσία και θα επέστρεφε με το όπλο. Η φράση του επαγγελματία “δεν θα φύγει κανείς” «πάγωσε το αίμα» υπηρεσιακών στελεχών και συναλλασσόμενων. 

Στη θέα του οργισμένου πολίτη να απειλεί ότι θα πάρει το νόμο στα χέρια του κλήθηκε με τρόπο η αστυνομία και επενέβη απομακρύνοντάς τον και ηρεμώντας τα πνεύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αποδείχθηκε, ο άνθρωπος δεν είχε κάποιο όπλο μαζί του αλλά χρησιμοποιούσε την απειλή για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί. Δηλαδή έφτασε σε σημείο απόγνωσης και αναγκάστηκε να φτάσει στα άκρα.

Η… σιωπή είναι χρυσός

Την ώρα που οι πληροφορίες έκαναν λόγο για νέο επεισόδιο στην υπηρεσία με διαπληκτισμό στελεχών στον όροφο και λιποθυμίες, η Περιφέρεια προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποσοβήσει το θόρυβο δίνοντας εντολή να μην μιλήσει κανένας για τα όσα έγιναν στην πολύπαθη Διεύθυνση Μεταφορών και για να είμαστε ακριβείς στην υπηρεσία με τους πολύπαθους συναλλασσόμενους. Άλλωστε σήμερα είναι η τρίτη Πέμπτη (εβδομάδα) κατά σειρά κατά την οποία δεν θα γίνουν εξετάσεις θεωρητικές για την απόκτηση διπλώματος, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές δεκάδες οδηγοί εδώ και σχεδόν ένα μήνα είναι στην αναμονή για να εξεταστούν για σήματα, προκειμένου να προχωρήσουν και στο επόμενο στάδιο που είναι η πρακτική εξέταση για να αποκτήσουν τα διπλώματά τους. 

Ωστόσο η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν έχει αυτή τη δυνατότητα καθώς ακόμα δεν εγκαταστάθηκε ο ψηφιακός εξοπλισμός που προβλέπεται για να μπορούν να γίνονται με το νέο σύστημα οι θεωρητικές εξετάσεις των οδηγών και κάτω από αυτή την εξέλιξη, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο δεν έδωσε άλλη παράταση, από το τέλος Ιανουαρίου έχει διακοπεί και η δυνατότητα θεωρητικών εξετάσεων με το παλαιό σύστημα.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως δεν γίνονται ούτε οι πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος στα δίκυκλα καθώς οι δάσκαλοι οδήγησης από 15 Δεκεμβρίου έχουν προχωρήσει σε αποχή λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου που εξετάζονταν οι μαθητές τους και συγκεκριμένα στην αφετηρία των αστικών λεωφορείων, ενώ η Περιφέρεια δεν έχει προχωρήσει σε διευθέτηση ούτε αυτού του ζητήματος, με συνέπεια είτε για τις θεωρητικές εξετάσεις, είτε για τις πρακτικές, όποιος οδηγός θέλει σήμερα να αποκτήσει δίπλωμα να βρίσκεται εγκλωβισμένος και να μην μπορεί με κανένα τρόπο να εξεταστεί για να το πάρει.

Φοβούνται τα χειρότερα

Πάντως το χθεσινό συμβάν που θορύβησε τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Μεταφορών έχει τροφοδοτήσει συζητήσεις μεταξύ του προσωπικού και μάλιστα κάποιοι ανέφεραν ότι ίσως πρέπει στο εξής η εξυπηρέτηση να γίνεται με την παρουσία αστυνομικού για λίγες μέρες, καθώς ειδικά μετά το χθεσινό συμβάν το προσωπικό ανησυχεί για την ακεραιότητά του.

spot_img

More articles

spot_img