Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Έξαλλος ο Μουτζούρης με την «τουριστική» εικόνα της αγοράς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αν μιλούσε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί για αύριο Παρασκευή σε αυτό το σημείο της οδού Ερμού θα ερχόταν αντιμέτωπος με αυτήν την εικόνα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει με την τουριστική εικόνα που επιδιώκει να έχει η νησιωτική περιοχή μας.  

Την παραπάνω επισήμανση έκανε χθες στα Νέα της Λέσβου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης, καθώς η… «κατασκήνωση» στη μέση της Ερμού από άτομα Ρομά, που ήταν ξαπλωμένα πάνω στο πλακόστρωτο, λάμβανε χώρα έξω από την επιχείρησή του και ο ίδιος είχε δεχθεί διαμαρτυρίες άλλων συναδέλφων του.  

Το πρόβλημα, όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, είναι η συμπεριφορά των ατόμων Ρομά τα οποία λειτουργούν πιεστικά και ενοχλητικά τόσο στους διερχόμενους πολίτες που κατεβαίνουν για τα ψώνια τους στην αγορά, όσο και στις επιχειρήσεις όπου μπαινοβγαίνοντας στα καταστήματα προσπαθούν να πάρουν εμπορεύματα. Όπως τόνισε ο ίδιος «αυτά δεν παρατηρούνται σε κανένα άλλο νησί της Ελλάδας στην ένταση που τα βιώνουμε στη Μυτιλήνη, καθώς δεν είναι και ό,τι καλύτερο να περνάει ένας τουρίστας και να βλέπει τα άτομα Ρομά να είναι ξαπλωμένα στα πλακόστρωτα, έχοντας απλωμένες κουβέρτες και ενώ λίγο παρακάτω άλλοι να ζητιανεύουν και άλλοι να παρενοχλούν. Το πρόβλημα θεωρώ ότι είναι σοβαρό, είναι διαχρονικό και παραμένει δυσεπίλυτο. Δεν είναι δυνατόν όμως να βιώνουμε αυτές τις καταστάσεις μέσα στην Ερμού, να μπαινοβγαίνουν στις επιχειρήσεις μας και να ενοχλούν  τον κόσμο που περνάει απ’ έξω και γενικότερα να δημιουργείται μία χάβρα που διαταράσσει το ήρεμο κλίμα και, αν μη τι άλλο, αναγκάζει κάποιους ανθρώπους να φύγουν άρον-άρον από την αγορά, ενώ εμείς θέλουμε να φέρουμε κόσμο στην Ερμού και όχι να τον διώχνουμε», είπε καταλήγοντας ο κ. Μουτζούρης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης υπενθύμισε ότι έχει κάνει διαβήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες στο παρελθόν και δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει ένα νέο κύκλο επαφών με την ηγεσία της αστυνομίας, στην κατεύθυνση να υπάρχει αστυνόμευση στην αγορά και να αποτρέπονται αυτές οι καταστάσεις.

Εδώ ο εικονιζόμενος γονέας τραβολογώντας το μικρό παιδί του το βάζει μπροστά για να ζητιανεύει ο ίδιος από τους θαμώνες των καφετεριών, επικαλούμενος την ευαισθησία τους

Πάντως δεν είναι μόνο οι καταστηματάρχες της Ερμού που βιώνουν αυτές τις καταστάσεις. Προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία της Μυτιλήνης και στην οδό Αρχιπελάγους, όπου βρίσκονται οι καφετέριες και στα Λαδάδικα, όπου λειτουργούν επιχειρήσεις εστίασης, όπου άτομα Ρομά είτε επαιτούν ή προσπαθούν να αρπάζουν από τα τραπέζια των θαμώνων κάποια τρόφιμα και αυτό προκαλεί ενόχληση και στους καταστηματάρχες, καθώς οι πελάτες τους βλέποντας να μπαίνει ένα χέρι την ώρα που δεν το περιμένουν μέσα στο πιάτο τους αναγκάζονται να μην καταναλώνουν για λόγους υγιεινής τα εδέσματα που έχουν παραγγείλει.

Τα παραπάνω είναι θέματα που έχουν επισημανθεί επανειλημμένα και από επαγγελματίες και από ιδιώτες, δυστυχώς όμως συνεχίζεται η ίδια κατάσταση κάθε καλοκαίρι.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img