Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Eξετάσεις για χαρισματικά – ταλαντούχα παιδιά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την ευκαιρία να καλλιεργήσουν στο έπακρο το δυναμικό τους προσφέρει και φέτος το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece του Κολεγίου Ανατόλια στα ταλαντούχα παιδιά της Ελλάδας και της Κύπρου. Τα προγράμματα είναι Online Σύγχρονης Διδασκαλίας, Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου και Θερινά, και προϋποθέτουν την αξιολόγηση των μαθητών/τριών μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY).

Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου. Φέτος θα διενεργηθούν σε 14 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου από τον Οκτώβριο 2022 έως και τον Ιανουάριο του 2023, μεταξύ των οποίων και η Μυτιλήνη στις 3 Δεκεμβρίου. 

Με την εγγραφή τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, να γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας, και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των δωρητών του.  

Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα προσφερόμενα μαθήματα, που χαρακτηρίζονται από φαντασία και πρωτοτυπία και διαφοροποιούνται ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας τους για να υποστηρίξουν τις ιδιαίτερες ανάγκες μάθησης κάθε παιδιού.

-Συγκεκριμένα από τις Θετικές Επιστήμες προσφέρονται μαθήματα, όπως Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει!, Video Game Design, Επιδημιολογία, Ιατρική Στατιστική, Βιοϊατρική Τεχνολογία.

Από τον χώρο των Ανθρωπιστικών Επιστημών προσφέρονται μαθήματα, όπως ο Κόσμος των Οικονομικών και της Επιχειρηματικότητας, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο, Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά, Διεθνείς Σχέσεις, η Ψυχολογία των Ανθρωπίνων Σχέσεων.  

Αρκετά μαθήματα – όπως το «Food Power: The Science of Nutrition and Health», η Τέχνη και η Επιστήμη του Κινηματογράφου και η Ακαδημία Υπερηρώων – συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία. Νέα προσθήκη επίσης στο πρόγραμμα αποτελεί το μάθημα «Αρχιτεκτονική και το θαύμα των κρυμμένων Μαθηματικών».

Από το 2013, το CTY Greece σχεδιάζει καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 15.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του CTY Greece.

Σχεδόν 7.000 μαθητές και μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα του CTY Greece (ημερήσια, Σαββατοκύριακου, online και θερινά). 

Παράλληλα, περισσότερα από 1.500 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 56%. Το 50% των μαθητών προέρχεται από δημόσια σχολεία, ενώ το 50% των μαθητών προέρχεται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στα δωρεάν επιμορφωτικά εργαστήρια, που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχουν λάβει μέρος πάνω από 2.678 καθηγητές και δάσκαλοι από 200 διαφορετικά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Για απορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με το γραφείο του CTY Greece: Τηλ.: 2310 332625, 2310398253. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με εγγραφή στην ιστοσελίδα https://www.cty-greece.gr/el/exams.

spot_img

More articles

spot_img