Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έξι οι χειρουργοί ξανά στο Βοστάνειο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με τη χθεσινή ορκωμοσία του χειρουργού Στέλιου Τσόχατζη, που κατάγεται από τη Λέσβο, υπηρετούσε όμως στην Πελοπόννησο στα νοσοκομεία του Αιγίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, του οποίου η έλευση είχε γίνει γνωστή εδώ από την περίοδο του καλοκαιριού αλλά αναλαμβάνει καθήκοντα τώρα, αποκαθίσταται η εύρυθμη λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, η οποία είχε διαταραχθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο καθώς είχαν απομείνει μόλις τρεις οι χειρουργοί.  Ουσιαστικά η διοίκηση του νοσοκομείου κατάφερε να επαναφέρει την Χειρουργική Κλινική στην προτέρα κατάσταση στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου όπου έπιασαν δουλειά άλλοι δυο χειρουργοί και τώρα έχουμε και την αναμενόμενη παρουσία του κ. Τσόχατζη.

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι που πέρασε η Χειρουργική Κλινική του Βοστάνειου δοκιμάστηκε, καθώς παρά τις αυξημένες ανάγκες, λόγω και της αύξησης του πληθυσμού από τον τουρισμό στη Λέσβο, οι τρεις χειρουργοί έδωσαν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο σε αυτόν τον τομέα, που η αιχμή του δόρατος ανέκαθεν ήταν το χειρουργικό. Όπως είχαν γράψει τα Νέα της Λέσβου από αυτό το διάστημα, οι γιατροί σχεδόν δεν πήραν άδειες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, απουσιάζοντας ο καθένας εκ περιτροπής από 3-4 μέρες την περίοδο του 15Αύγουστου, καθώς αλλιώς δεν έβγαιναν οι εφημερίες.

Υπενθυμίζουμε ότι η εφημερίδα μας έχει αναδείξει με δύο πρωτοσέλιδα την κατάσταση της Χειρουργικής Κλινικής τον τελευταίο 1,5 χρόνο και μάλιστα φιλοξενήθηκαν παρεμβάσεις και του πρώην Συντονιστή Διευθυντή Μάκη Αξιώτη, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται χρόνια στη σύνταξη, ωστόσο δεν έπαψε ούτε μέρα να ενδιαφέρεται για τον τομέα του νοσοκομείου και οι προσπάθειές του συντέλεσαν ώστε να βρεθεί λύση.

Στην κατεύθυνση άρσης του αδιεξόδου στο οποίο είχε περιέλθει η Χειρουργική Κλινική, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης κατέβαλε προσπάθειες, καταφέρνοντας μάλιστα εκτός από την επαναφορά του χειρουργικού στην προτέρα κατάσταση να εξασφαλίσει με έμμεσο τρόπο και άλλους γιατρούς για τομείς που έχει ανάγκη το νοσοκομείο. Κι αυτό καθώς για παράδειγμα, με την έλευση του κ. Τσόχατζη δέχτηκε να αναλάβει καθήκοντα  στο νοσοκομείο και η σύζυγός του, που είναι η ψυχίατρος από το προηγούμενο διάστημα στην Ψυχιατρική Κλινική που λειτουργούσε με μία μόνο ψυχίατρο τα τελευταία χρόνια και τώρα οι γιατροί είναι δύο.

Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Καμπούρης στα Νέα της Λέσβου: «Δεν έχουμε σταματήσει ούτε μέρα να προσπαθούμε για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς της ακριτικής περιοχής μας από το νοσοκομείο, το οποίο μας εμπιστεύθηκε το Υπουργείο Υγείας να διοικούμε. Προς αυτήν την κατεύθυνση γνωρίζοντας καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο να καλύψουμε με γιατρούς κάποιους τομείς, καθώς όσο κι αν εμείς τους αναζητούμε δύσκολα μετακινούνται γιατροί από το κέντρο σε ακριτικά νοσοκομεία, έχουμε καταφέρει και μέσω ζευγαριών γιατρών να καλύπτουμε ανάγκες. Σε ό,τι αφορά την Χειρουργική Κλινική καταφέραμε μέσα σε 6 μήνες να εξασφαλίσουμε νέους χειρουργούς που ενισχύουν το έργο γιατρών που στελεχώνουν την κλινική μας».

Να σημειωθεί ότι στο συνολικό αριθμό των 6 χειρουργών που κάνουμε λόγο δεν συμπεριλαμβάνουμε τους νευροχειρουργούς, αλλά αναφερόμαστε σε γενικούς χειρουργούς του νοσοκομείου. Οι νευροχειρουργοί, αν και υπάγονται στη Χειρουργική Κλινική, αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.

spot_img

More articles

spot_img