Ευαισθησία… ελέφαντα!!!!!!!

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

Μέρες που ’ναι!!!
### Πριν από λίγες εβδομάδες, έγινε ένα βαρβάτο έγκλημα. Το ξεχάσαμε κιόλας ε; Σε  συνεργασία (ιστορικά), με τους κατ’ επάγγελμα δολοφόνους Τούρκους, άλλες ‘’υγιείς’’ δυνάμεις όπως η Ρωσία – Αμερική (αποχωρώντας από την περιοχή) – Γερμανία (τροφοδοτώντας με όπλα), εξολόθρευσαν πάλι, ένα μεγάλο μέρος ενός πολυτυραννισμένου λαού. Δεν άνοιξε μύτη… Από μας τους «πολιτισμένους»!!! Τουμπεκί ψιλοκομμένο….  Και οι εδώ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΥΧΟΠΟΝΙΑΡΗΔΕΣ, που στο νησί μας, ανθούν και δένουν τα τελευταία χρόνια, δεν τους είδα!!!!!! Περί πολλών ετύρβαζαν. Έλα μου ντε, για ποιους λέω;                                                                                               
Μα για τους Αρμένιους πρόσφυγες του Αρτσάχ, «σιωπή των αμνών ε;». Καμιά διεθνής κατακραυγή… αλλά αυτοί δεν είναι μέσα στο κύκλωμα των απανταχού λαθρομετακινητών, ούτε έχουν καν από 2.000 έως 10.000 ευρώ το κεφάλι, για πλαστική βάρκα και σωσίβιο της YAMAHA.                                                                                                                      Αναρωτιέμαι, οι επαγγελματίες αντιρατσιστές, πού είναι κρυμμένοι; Δεν βλέπουν  αυτόν τον ξεριζωμό από τόπους και πατρίδες χιλιάδων ετών; Η αδιαφορία και η απάθειά μας θα μας οδηγήσει στο ίδιο μέλλον!!! Έχουμε βέβαια θέματα – προβλήματα και σκέψεις δυνατές! Για το πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά και πότε θα βγούμε από το καβούκι μας για να απολαύσουμε ένα fredo cappuccino βρε  αδερφέ!!!! Αν δούμε λίγο την ιστορία, μας λέει όμως άλλα… Ας ψαχτούμε λίγο!!!

### Μας πρήξανε με τις εκκλησιές, και πώς θα είναι αυτές τις μέρες, θα απαγορεύεται ο εκκλησιασμός, πόσοι θα είναι εντός εκκλησίας και άλλα τέτοια φιλοσοφικά, έως και κουραστικά… μέρες που ‘ναι!!!                                                                        
Η στήλη ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ θα σας λύσει το ΠΡΟΒΛΗΜΑ… Λοιπόν:                                                Όπως στις τράπεζες και στα σούπερ-μάρκετ. Να μην παραμένουν οι πιστοί μέσα στην εκκλησία πάνω από 5 λεπτά (ανάβουν κερί – στάση προσευχή 2 λεπτά – ένα σταυροκόπημα κι έξω). Πέντε βγαίνουν, πέντε μπαίνουν, δέκα βγαίνουν, δέκα μπαίνουν. Με νομική ευθύνη των επιτρόπων. Συγχρόνως εντός εκκλησίας δεν θα μπορούν να είναι περισσότεροι από 10-15-20-25…50 ανάλογα τον ναό και τα τετραγωνικά. Έτσι μπορούν να εκκλησιαστούν 200-300-500 πιστοί σε κάθε εκκλησία (ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ). Μάσκα και αποστάσεις βέβαια, με ευθύνη των επιτρόπων ΚΑΙ του ιερέα. Τόσο δύσκολο είναι; Κι έχουμε γίνει ρεντίκ..ο. Άλλωστε ο Χριστός το είπε: «Μπορείτε να με λατρεύετε οπουδήποτε, την εκκλησία την έχετε μέσα σας».