Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Φαντασμαγορική εκδήλωση για το άναμμα του δέντρου!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Φαντασμαγορική ήταν η εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου που διοργάνωσε χθες το βράδυ ο Δήμος, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα.

Η νύχτα έγινε μέρα από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα

Εκατοντάδες πολίτες με τα παιδιά τους συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, η οποία πλαισιώθηκε από εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα – μέρα, show ήχου – φωτισμού με laser και οπτικό show «projectingmapping» – animator που για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πολίτες. 

Πλήθος κόσμου από το κτίριο της Νομαρχίας μέχρι το παλιό Δημαρχείο παρευρέθηκε στην χθεσινή εκδήλωση

Η φάντη, τα αγγελάκια, οι μάγοι με τα δώρα περνούσαν μπροστά από το κτίριο του Δημοτικού Θέατρου σε animations, υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων μελωδιών, πριν την φωταγώγηση του πανύψηλου δέντρου. Αμέσως μετά το μουσικό συγκρότημα με τον Μιχάλη Δεμερτζή και την Εύη Βουρνάζου τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ακολούθησε μουσική εκδήλωση με αγαπημένα τραγούδια έως τις 9 το βράδυ. Παράλληλα οι πολίτες απόλαυσαν ζεστό κρασί που πρόσφερε ο Δήμος, ενώ έγινε η κλήρωση για τα ακτοπλοικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για Πειραιά ή Θεσσαλονίκη τα οποία κέρδισαν τρεις τυχεροί, η Κατερίνα Αιβαλιώτου, η Μιχαέλα Πάντζιου και ο Άγγελος Πετρέλλης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού, Μάκης Βενέτας και ακολούθησε σύντομη ομιλία του Στρατή Κύτελη, πριν ευχηθεί στους πολίτες καλές γιορτές. «Η Μυτιλήνη αλλάζει, εκτελούνται έργα υποδομών, έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των δημοτών γιατί αυτός ήταν ο στόχος μας και ευχόμαστε να συνεχίσει την ίδια πορεία και η νέα Δημοτική Αρχή. Δίνουμε ελπίδα και δύναμη στους συμπολίτες μας που πέρασαν δύσκολα τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης και των πολέμων στην γειτονιά μας και δεσμευόμαστε ότι μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μας θα στεκόμαστε δίπλα στους ευάλωτους δημότες για να μην μείνει κανένας μόνος αυτές τις γιορτές», είπε κλείνοντας ο Δήμαρχος και κάλεσε να έρθουν στο νησί μας επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας για να δουν τις ομορφιές της Λέσβου και κατά την περίοδο των γιορτών.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Αλ. Κουζινόγλου με τον Τοπικό Σύμβουλο, Β. Χατζημανώλη

Στη συνέχεια ο κ. Βενέτας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα ξεκινήσει από αυτή την Κυριακή, 10 του μηνός, με το Παράρτημα Μυτιλήνης του Εθνικού Ωδείου, ενώ η κεντρική Χριστουγεννιάτικη Μουσική Παράσταση “Ο Πινόκιο τα Χριστούγεννα” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 22 του μηνός.

Ο Στρ. Κύτελης με τον Π. Χριστόφα

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, με την Δημοτική Σύμβουλο, Εριφύλη Χιωτέλλη.

spot_img

More articles