Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Φαρμακερά βέλη περί ικανότητας Μουτζούρη να αποσπά δωρεές

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Δύο μέρες μετά την παρέμβασή του την Παρασκευή για την Κτηνιατρική Υπηρεσία, χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σταμάτης Μαλέλης επανήλθε ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, καθώς με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση για τη δακοκτονία σπεύδει να κατηγορήσει την Περιφέρεια για αποτυχία του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου. Ταυτόχρονα όμως ο κύριος Μαλέλης «το χοντραίνει» με τον Περιφερειάρχη, αφήνοντας σαφείς αιχμές για ικανότητα του κυρίου Μουτζούρη να αποσπά δωρεές! «Για το καλό της περιφέρειας», όπως σημειώνει, ωστόσο αυτές οι φράσεις τροφοδοτούν πολλαπλές ερμηνείες δηλητηριάζοντας το σκηνικό στην Αυτοδιοίκηση.

Μιλώντας για δωρεές που χρήζουν εισαγγελικής έρευνας και με αφορμή το αίτημα του Περιφερειάρχη στους εργολάβους της δακοκτονίας να χορηγήσουν ένα όχημα στην Περιφέρεια, ο κ. Μαλέλης τονίζει ότι «στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής οι υπεύθυνοι, ζητώντας την έγκριση δωρεάς της Περιφέρειας ενός ΙΧ αυτοκινήτου από τον εργολάβο της δακοκτονίας, μας αποκάλυψαν περήφανοι, την άγνωστη μέχρι σήμερα «ικανότητα» του Περιφερειάρχη να αποσπά δωρεές και χορηγίες για το καλό της Περιφέρειας. Αν πράγματι έχουν γίνει τέτοιες δωρεές, από το νόμο περί δωρεών στο Δημόσιο και τις αρχές διαφάνειας, επιβάλλεται άμεσα να δημοσιευτούν και να εξεταστεί το αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες», υπογραμμίζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης. 

Αναφερόμενος ο κ. Μαλέλης στη φετινή δακοκτονία κάνει λόγο για ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους αγρότες από την αποτυχημένη καταπολέμηση του δάκου, η οποία τονίζει «δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τη δωρεά ενός ΙΧ αυτοκινήτου. Για τον λόγο αυτό, πρέπει οι εισαγγελικές αρχές να αναζητήσουν τους λόγους και τους υπευθύνους που οδήγησαν σε αυτή την ανυπολόγιστη ζημιά», σημειώνει ο κύριος Μαλέλης μιλώντας για παταγώδη αποτυχία της φετινής δακοκτονίας. Μάλιστα ο ίδιος επισημαίνει ότι η έκτακτη συνεδρίαση που συγκαλεί για σήμερα Τρίτη ο κ. Μουτζούρης για τη δακοκτονία δείχνει ότι η Περιφέρεια έχει χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκησή της ο κ. Μουτζούρης. 

«Η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της Περιφερειακής Αρχής με την επείγουσα συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 18/10/2022 για την εξέλιξη του προγράμματος της δακοκτονίας, είναι φαιδρή έως τραγική. Το μεν φαιδρό αφορά στην Περιφερειακή Αρχή, το δε τραγικό τους αγρότες και την ανυπολόγιστη ζημιά που έχουν υποστεί από την αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής», τονίζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, αποδίδοντας τους λόγους της αποτυχίας που επικαλείται για τη φετινή δακοκτονία σε «εγκληματικές παραλείψεις» στις παραγγελίες των φαρμάκων δακοκτονίας, τονίζοντας ότι «η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη, ξεπερνώντας σε φαιδρότητα και ανικανότητα ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό, δεν παρήγγειλε τις απαιτούμενες ποσότητες φαρμάκων, με αποτέλεσμα αφενός τα ψεκαστικά διαλύματα να είναι μειωμένης δραστικής ικανότητας, αφετέρου να γίνει περικοπή των απαιτούμενων ημερών ψεκασμού». 

Επίσης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επιτίθεται και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας καταλογίζοντάς της επιχειρησιακή ανικανότητα και αργά αντανακλαστικά, ενώ κάνει λόγο για πλημμελή έως ανύπαρκτη εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας και πλημμελή επίβλεψη των εργολάβων δακοκτονίας και για απαξίωση των προειδοποιήσεων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

«Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη παρασυρμένη από τις ανούσιες καλοκαιρινές φιέστες για το «φαίνεσθαι», αγνόησε με προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο τις εναγώνιες εκκλήσεις και καταγγελίες των αγροτών ότι η δακοκτονία γίνεται «για τα μάτια του κόσμου»», αναφέρει μεταξύ άλλων σε έναν καταιγισμό πυρών κατά της Περιφερειακής Αρχής ο κ. Μαλέλης.

spot_img

More articles

spot_img