Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Φεύγει από το Νοσοκομείο το ΕΚΑΒ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αν και επί προεδρίας του Αντιναυάρχου, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, στο πανελλαδικό ΕΚΑΒ είχε βρεθεί οικόπεδο στην περιοχή Ταμπακαριά, το οποίο έχει εκχωρηθεί από το Δήμο Μυτιλήνης για την ανέγερση νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων ώστε να στεγαστεί ο φορέας άμεσης επέμβασης, τελικά το σχέδιο αυτό ναυάγησε τα χρόνια που μεσολάβησαν όταν ανέλαβαν άλλες διοικήσεις στο ΕΚΑΒ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για χρόνια το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης να παραμένει σε ένα ακατάλληλο κτίριο στην πίσω αυλή του νοσοκομείου, πλησίον της Ψυχιατρικής κλινικής, η οποία βρίσκεται σε παραπαίουσα κατάσταση από την έλλειψη συντήρησης.

Ωστόσο αυτό που θα περίμενε κανείς, το ΕΚΑΒ να αξιοποιήσει το οικόπεδο του Δήμου ανεγείροντας μέσω κάποιου προγράμματος εγκαταστάσεις ιδιόκτητες, δεν γίνεται. Απεναντίας η διοίκηση του ΕΚΑΒ προτιμά να πληρώνει μίσθωμα μέχρι 2.500 ευρώ το μήνα για ενοικίαση ακινήτου για τη στέγαση του φορέα.

Ήδη από το ΕΚΑΒ αναζητείται κατάλληλο κτίριο, εμβαδού 200 έως 300 τετραγωνικών μέτρων, κατά προτίμηση στην ευρύτερη περιοχή του νοσοκομείου, ώστε να στεγαστεί σύντομα σε αυτό ο φορέας και το προσωπικό του να συνεχίζει να προσφέρει σε ανθρώπινες εγκαταστάσεις.

Για την ανεύρεση του κατάλληλου ακινήτου το οποίο προφανώς θα πρέπει να έχει και χώρους για τη στάθμευση των ασθενοφόρων, το ΕΚΑΒ προσφέρει μίσθωμα μέχρι 2.500 ευρώ,  συμπεριλαμβανομένων φόρων και κρατήσεων.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img