Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Φωνή λαού στη Λέσβο – Μεγαλειώδης συγκέντρωση – Δήλωση Μηταράκη (pics και video)

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την κινητοποίηση, δηλώσεις του του κόσμου  αύριο στα “Νέα της Λέσβου”Στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες της Λέσβου οι πολίτες του νησιού διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση ως προς το μεταναστευτικό, ζητούν άμεση αποσυμφόρηση από τους 21000 πρόσφυγες και μετανάστες και είπαν βροντερό “όχι” στα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία νέας δομής. Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Δημοτικό θέατρο με ομιλίες του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου. Δόθηκε επίσης ο λόγος και στον πρόεδρο της κοινότητας Μόριας Γιάννη Μαστρογιάννη, ο οποίος προκάλεσε αντιδράσεις όταν μίλησε για το αίτημα της κοινότητας του,  για δημιουργία νέας δομής άλλη περιοχή του νησιού μακριά από κατοικημένη περιοχή.

up date – Δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και ασύλου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου της ΝΔ, κ. Νότης Μηταράκης, αναφορικά με τις σημερινές κινητοποιήσεις στα νησιά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών για την συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση. Σήμερα οι νησιώτες σηκώνουν δυσανάλογο βάρος και είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Βασικός μας στόχος είναι η μείωση των ροών και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, την αύξηση των επιστροφών και τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Επιταχύνουμε τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και την μεταφορά στην ενδοχώρα όσων λαμβάνουν άσυλο ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Χρειάζεται ενότητα, υψηλή αίσθηση ευθύνης και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπίσουμε ορθολογικά το μεταναστευτικό πρόβλημα. Αύριο, αναμένω να συναντηθώ με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη και τους Δημάρχους των νησιών. Για να καταλήξουμε σε βέλτιστες λύσεις πάντοτε με γνώμονα την ευημερία των συντοπιτών μας.»

Ακολούθησε πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την επίδοση του ψηφίσματος της συγκέντρωσης όμως η Γενική Γραμματεία ήταν ερμητικά κλειστή και δεν υπήρξε ούτε ένας υπάλληλος για να παραλάβει το ψήφισμα, προκαλώντας αρνητική εντύπωση και και οργισμένα σχόλια από τους συγκεντρωμένους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την κινητοποίηση, δηλώσεις του του κόσμου αύριο στα “Νέα της Λέσβου”

spot_img
- Advertisement -

More articles