Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Το πρώτο δημοσίευμά μας έγινε στις 18/02 όπου εκφράσαμε την υποψία αν και δηλώναμε ότι δεν είμαστε ειδικοί,  ότι το εικονιζόμενο δέντρο που είναι ο πρώτος φοίνικας στη σειρά από την πλευρά του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης έχει προσβληθεί από το κόκκινο σκαθάρι.

Επανήλθαμε την 23/04 με νέο σχόλιο σημειώνοντας ότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι το δέντρο έχει προσβληθεί από το κόκκινο σκαθάρι και πάλι όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Επανερχόμαστε λοιπόν και σήμερα για τρίτη φορά για να τονίσουμε ότι το δέντρο καταρρέει καθώς έχει προχωρημένη προσβολή από το κόκκινο σκαθάρι και πρέπει να καρατομηθούν τα κλαδιά του, να ψεκαστεί με ειδικό σκεύασμα και να τυλιχθεί με μουσαμά για να αποτραπεί η έξοδος των επιβλαβών κολεόπτερων για να μην προσβάλλουν τα διπλανά δέντρα.

Είναι απαράδεκτο αυτή τη στιγμή να παραμένουν ακλάδευτοι οι φοίνικες κατά μήκος του Μακρύ Γιαλού, ενώ μέχρι τώρα έπρεπε να είχαν προηγηθεί τουλάχιστον δύο κλαδέματα, όπως  επιβάλλεται για όλα τα δέντρα ανεξαρτήτως αν έχουν ή δεν έχουν προσβληθεί από το κόκκινο σκαθάρι! Τα κλαδέματα όμως και τα ραντίσματα είναι τα μόνα μέτρα πρόληψης. Πέραν του ότι από την έλλειψη κλαδέματος σε κάποια δέντρα τα κλαδιά έχουν κατέβει στο ύψος των διερχόμενων πολιτών που σκύβουν για να περάσουν!

Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τέτοια αδιαφορία από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου! Και για να μην πει κανείς ότι είδαμε ένα δέντρο και μείναμε σε αυτό, πάμε λίγο παρακάτω, στο χώρο όπου βρίσκεται το αρχαίο ιχθυοτροφείο όπου βλέπουμε άλλον έναν προσβεβλημένο φοίνικα τον οποίο έχουν αφήσει στην τύχη του, χωρίς να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα μέτρα εξυγίανσης.