Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Φως στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού!


  • Έπιασε τόπο η παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου μετά από το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των “Ν.τ.Λ.”

Άναψαν οι διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος χθες το απόγευμα στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού, στο Λισβόρι, μετά από την ανάδειξη του θέματος από τα “Νέα της Λέσβου” και την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου. Τρεις μήνες μετά από την διακοπή του ηλεκτρικού λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, το ζευγάρι είδε και πάλι φως στο σπίτι του και κυρίως στην καρδιά του, χάρη στην κινητοποίηση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο στα γραφεία της ΔΕΗ, αλλά και στην ευαισθητοποίηση της Διευθύντριας, Έπης Σεραφείμ, η οποία ήρθε σε επαφή με τα κεντρικά γραφεία και με τον ΔΕΔΔΗΕ για την επανασύνδεση του ρεύματος. Συγκινημένη, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, κ. Γιώτα, ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά της, που είχε άμεση επίπτωση και στα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα – καμία διακοπή», έγραφαν τα πανό που κρατούσαν μέλη του Εργατικού Κέντρου, πραγματοποιώντας χθες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας για την συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια. Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Ζαφειρίου, συναντήθηκε με την Διευθύντρια της ΔΕΗ και εξέθεσε το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με ένα επίδομα 313 ευρώ το μήνα που λαμβάνει η γυναίκα λόγω αναπηρίας.

Από την συνάντηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Γ. Ζαφειρίου με την Διευθύντρια της ΔΕΗ, Έ. Σεραφείμ

Η κ. Σεραφείμ έδειξε εξ’ αρχής κατανόηση και διάθεση για εξεύρεση λύσης, δεσμευόμενη ότι θα γίνει εντός της μέρας η επανασύνδεση του ρεύματος, όπως και έγινε, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να εξοφληθεί το συνολικό ποσό της οφειλής που φθάνει τις 11.000 ευρώ. Η ΔΕΗ ζητά από το ζευγάρι να καταβάλλει μέσα στην επόμενη εβδομάδα το ποσό των 1.000 ευρώ ως προκαταβολή και στη συνέχεια θα γίνει διακανονισμός για την εξόφληση των παλιών λογαριασμών σε δόσεις. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η μηνιαία δόση θα ξεπερνά τα 200 ευρώ, ποσό που είναι αδύνατο να μπορέσει να καταβάλλει το ζευγάρι, που – όπως προαναφέραμε – προσπαθεί να ζήσει με 300 ευρώ. Για τον λόγο αυτό, το Εργατικό Κέντρο μαζί με άλλα Σωματεία και εθελοντές επιχειρεί να βρει λύση ώστε να μην πέσει στο κενό η όλη προσπάθεια.

Όπως δήλωσε ο Γ. Ζαφειρίου, «είναι πολύ εύκολο να αντιληφθούμε όλοι μας πώς έφτασε το ζευγάρι σε αυτή την θέση, από την στιγμή που πρέπει να ζήσει με 313 ευρώ το μήνα και τα κύματα ακρίβειας συνεχίζονται τόσο στα είδη πρώτης ανάγκης όσο και στους λογαριασμούς. Για εμάς την κύρια ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ που δεν στηρίζει τουλάχιστον αυτές τις οικογένειες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε συνέχεια ανάλογες περιπτώσεις. Τα Εργατικά Σωματεία, οι Σύλλογοι και κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης ενώνουμε τις φωνές μας και την πάλη μας, για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και για να μειωθούν οι τιμές στα τιμολόγια ρεύματος».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img