Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Φωτιά στην Σκάλα Παμφίλων


Σε συνεχή επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία τις τελευταίες ημέρες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών για την πρόκληση πυρκαγιάς. Χθες το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην Σκάλα Παμφίλων, σημαίνοντας συναγερμό στην Υπηρεσία που κάλεσε αμέσως προς ενίσχυση τα πετζετέλ αεροσκάφη. Επί τόπου βρέθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αρώνης με τον Σύμβουλο της Περιφέρειας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ηλία Κουνιαρέλλη, καθώς και ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Καρασάββας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χωράφι με ξερά χόρτα και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ, χωρίς να επιβεβαιώνεται η αιτία από την Πυροσβεστική. Η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση και καταλυτική, πριν η φωτιά πάρει διαστάσεις παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περίπου 3 στρέμματα γης, ενώ διενεργείται προανάκριση για το συμβάν από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Παρασκευή, τα νησιά μας βρίσκονται στην 4η κλίμακα, του πολύ υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς, να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος στο Facebook και στο Twitter και σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img