Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Φωτιές σε Καρά – Τεπέ και Αγία Παρασκευή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιάς είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας και σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα την τελευταία εβδομάδα, θέτοντας σε επιφυλακή την Πυροσβεστική, τις εναέριες δυνάμεις και τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και την άμεση καταστολή οποιουδήποτε συμβάντος.

Χθες το πρωί ξέσπασε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση πίσω από το σούπερ-μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, στον Καρά – Τεπέ. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και αποτελεσματική, αφού οι φλόγες στα ξερά χόρτα σβήστηκαν και η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Ωστόσο, παρόμοιο συμβάν εκδηλώθηκε και το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στο ίδιο σχεδόν σημείο, γεγονός που γεννά ερωτηματικά ως προς τους υπαίτιους και τις προθέσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων συγκεντρώνεται καθημερινά στην περιοχή και ενδεχομένως να “κρύβεται” πίσω από τα περίεργα αυτά περιστατικά των τελευταίων ημερών.

Εξάλλου, γύρω στις 3 το μεσημέρι η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε και για δεύτερο περιστατικό, αυτή την φορά στην ευθεία στις Αλυκές της Καλλονής, λίγο πριν από την διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής. Η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα δίπλα από τον δρόμο και επεκτάθηκε σε διπλανό κτήμα με ελιές. Μόλις έγινε αντιληπτή από τα πετζετέλ αεροσκάφη που εκτελούν πτήσεις επιτήρησης έγινε ρίψη νερού και έτσι αντιμετωπίστηκε άμεσα. Παράλληλα, έσπευσαν πυροσβέστες από το Κλιμάκιο της Καλλονής και το συμβάν τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ο βαθμός επικινδυνότητας για σήμερα βρίσκεται στο 3 και εφιστάται η προσοχή όλων των πολιτών και ιδιαίτερα όσων κινούνται σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img