Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

φωτοσχόλιο

Την εικονιζόμενη βέσπα την βλέπαμε και την ξαναβλέπαμε το τελευταίο διάστημα με απορία έξω από το φαρμακείο του Γιώργου Πάλλη και θυμηθήκαμε από τις εποχές των παιδικών μας χρόνων ότι ο πατέρας του Βουλευτή, Στρατής Πάλλης, μετακινούνταν ως Δήμαρχος Μυτιλήνης τη δεκαετία του ‘80 με μία ίδιου χρώματος.

Κοντοσταθήκαμε λοιπόν έξω από το φαρμακείο της Επάνω Σκάλας, μπήκαμε στον πειρασμό και ρωτήσαμε. Και η έκπληξή μας μεγάλη όταν πληροφορηθήκαμε πως είναι η ίδια βέσπα που είχε αγοράσει ο πρώην Δήμαρχος από τη δεκαετία του ‘70 μεταφέροντας ως συνεπιβάτες ακόμα και Υπουργούς! Και παρότι από τότε έχουν περάσει 40 χρόνια, η λατρεμένη Ιταλίδα ποζάρει έξω από το φαρμακείο της οικογένειας Πάλλη θαρρείς και δεν πέρασε μια μέρα. Όταν η Μυτιλήνη δεν ήξερε τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, τα πλακόστρωτά της ήταν ακόμα οι τούρκικοι ντουσεμέδες και τα φώτα λιγοστά. Τότε που οι ρυθμοί ήταν αργοί και η ζωή πιο γνήσια μπροστά στη σημερινή μικρογραφία της Αθήνας με το κυκλοφοριακό, τα πολλά και σύγχρονα αυτοκίνητα που όλοι σχεδόν οδηγούμε τρέχοντας να προλάβουμε, τι άραγε; Και περνά η ζωή δίχως να καταλάβουμε, που έγραψε ο Ρασούλης.

Η Ιταλίδα λοιπόν από τις εποχές που ο… σύγχρονος τότε Μυτιληνιός δεν είχε τις σύγχρονες ανέσεις και άρα ούτε και τα σύγχρονα προβλήματα. Από τότε που ακόμα και η φωνή του Lucio Dala, το Tutta La Vita ακουγόταν σε 45άρια, και όχι σε mp3 download. Τότε που η Μυτιλήνη δεν είχε χάσει ακόμα το ρομαντισμό της…