Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

“Φουσκωμένοι” λογαριασμοί νερού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


“Μαύρα παράπονα” έχουν οι κάτοικοι του Μεσοτόπου με την Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ, όπως είχαμε σχολιάσει και πριν λίγο καιρό, για τους “φουσκωμένους” λογαριασμούς νερού που λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα και αφορούν στην κατανάλωση 15 μηνών! Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Γαβριήλ Πιπίνης, κάλεσε σε συνεδρίαση το Συμβούλιο πριν λίγες μέρες, και εκτός από τα μέλη συμμετείχε και η Δημοτική Σύμβουλος, Ιωάννα Πίτσα, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα να εκφράσουν την διαμαρτυρία των πολιτών και να ζητήσουν την έγκαιρη έκδοση των λογαριασμών σε όλο το νησί.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Κοινοτάρχη «είναι απαράδεκτο να κάνει η ΔΕΥΑΛ να στείλει λογαριασμό 15 μήνες και όταν τους στέλνει να είναι οι λογαριασμοί όπως θα είχαν μετρηθεί το τρίμηνο. Δηλαδή, εφόσον δεν φταίνε οι δημότες γιατί βάζετε κλιμακωτή τιμή νερού και δεν μοιράζετε το ποσό σε πέντε τρίμηνα και εάν πρέπει να πληρώσει επιπλέον να πληρώσει; Τότε δεν θα υπήρχαν παράπονα τόσα πολλά και ειδικά εδώ στο χωριό έχουμε 4 – 5 επιχειρήσεις μεγάλες στις οποίες πήγε ο λογαριασμός χιλιάδες ευρώ και αδυνατούν να τα πληρώσουν».

Ένα άλλο παράπονο που εκφράζουν οι κάτοικοι του Μεσοτόπου είναι ότι ενώ οι ίδιοι καλούνται να πληρώνουν κανονικά και με μεγάλες καθυστερήσεις “φουσκωμένους” λογαριασμούς, ορισμένα χωριά και μάλιστα μεγάλα χωριά πληρώνουν μόνο το πάγιο. Όπως υποστηρίζουν οι πολίτες, αυτό γινόταν τουλάχιστον πριν 2 χρόνια και εάν συνεχίζεται αυτή η τακτική αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ. Και ο κ. Πιπίνης καταλήγει: «Ζητάμε από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ να μεριμνήσουν να βγαίνουν οι λογαριασμοί κάθε τρίμηνο. Μέσα στην Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ υπάρχουν και δικοί μας Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκπροσωπούν το Δήμο Δυτικής Λέσβου. Πρέπει να τα ακούνε αυτά τα προβλήματα και να μην ξαναγίνουν και εάν υπάρχουν χωριά που δεν μετρούνε τα ρολόγια να φροντίσουν να μετρούνε και να πληρώνουν όλοι δίκαια σύμφωνα με αυτό που καταναλώνουν».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img