Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Φροντιστήριο για τα παιδιά των αδύναμων οικογενειών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Πρωτοβουλία για την δημιουργία φροντιστηρίου για τα παιδιά των αδύναμων οικογενειών, το οποίο ονομάζει «Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης», έλαβε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σε ένδειξη ουσιαστικής συμπαράστασης στις αυξημένες ανάγκες των φτωχών νοικοκυριών. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, συνέχεια όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες εργατικές – λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Οι τελευταίες, αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, όπως και να στηρίξουν ουσιαστικά τα παιδιά τους στη μόρφωση». 

Το αποτέλεσμα είναι, πολλοί μαθητές να χρειάζονται βοήθεια ώστε να μορφωθούν, να βελτιώσουν την επίδοσή τους στα μαθήματα, να καταφέρουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη στήριξη των μαθητών, μετά από 2 χρόνια πανδημίας και τηλε-εκπαίδευσης, αλλά μετατρέπει τα σχολεία σε ακόμα πιο σκληρή αρένα ανταγωνισμού μεταξύ των μαθητών. Ενώ, η δήθεν αναβάθμιση του σχολείου με τον νέο νόμο για την Παιδεία, οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, με πολλαπλές συνέπειες, ειδικά για τα παιδιά των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

Και συνεχίζει: «Στόχος του Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, ο στόχος είναι ένα πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτείται κανενός είδους επιπλέον φροντιστήριο και μάθημα. Γνωρίζουμε πολύ καλά  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια προκειμένου να μορφωθούν τα παιδιά της, με τα υπέρογκα ποσά που δίνει σε φροντιστήρια, αναλώσιμα κλπ.».

Το Εργατικό Κέντρο απευθύνει πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που θέλουν να βοηθήσουν, καθώς και την πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης να στηρίξει έμπρακτα αυτό το εγχείρημα, όπως και σε πανεπιστημιακούς και ερευνητές να συνδράμουν και να στηρίξουν την ντόπια μαθητική νεολαία που το έχει ανάγκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ή να ζητήσουν διευκρινίσεις στο email [email protected] και στο τηλέφωνο 6986296955.

spot_img
- Advertisement -

More articles