Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Φύλακας “άγγελος”

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • “Άγιο είχε” 35χρονη που κινδύνεψε να πνιγεί στην Φυκιότρυπα 

Από βέβαιο θάνατο σώθηκε πριν λίγες μέρες νεαρή γυναίκα που βρέθηκε μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή της Φυκιότρυπας. Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 35 ετών, εντοπίστηκε να πλέει αναίσθητη μέσα στη θάλασσα, φορώντας τα ρούχα της. Αμέσως τέσσερις περαστικοί έτρεξαν να την σώσουν, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο. 

Για καλή της τύχη, παρών στο συμβάν ήταν και ένας νεαρός οπλίτης βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ), ο Γιώργος Δελημαρίνος, ο οποίος έσπευσε να παρέχει στην κοπέλα τις πρώτες βοήθειες με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.). Παίρνοντας τις πρώτες αναπνοές, η γυναίκα άνοιξε τα μάτια της και συνήλθε, χωρίς όμως να μιλήσει ή να επικοινωνήσει με κάποιον. Από εκεί την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που ειδοποιήθηκε από τους λιμενικούς, οι οποίοι είχαν καταφτάσει νωρίτερα στο σημείο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. 

«Έτρεμαν τα χέρια μου»

Όπως δήλωσε ο κ. Δελημαρίνος στα “Νέα της Λέσβου”, «εγώ ήμουν περαστικός από την περιοχή, όταν είδα μια αναστάτωση στη Φυκιότρυπα. Πλησίασα λίγο πιο κοντά και είδα μια γυναίκα μέσα στη θάλασσα να πνίγεται. Ήταν με τα ρούχα». Στη συνέχεια ανέφερε πως τέσσερις άνθρωποι έπεσαν μέσα για να τη βγάλουν και κάποιος πήρε τηλέφωνο το Λιμενικό. 

«Η κοπέλα ήταν αναίσθητη», μας είπε, «κάποιος προσπάθησε να της κάνει ΚΑΡ.Π.Α. αλλά δεν ήξερε καλά και ξεκίνησα εγώ, είχα μάθει στην εκπαίδευση στον Στρατό και ήξερα πώς να το κάνω». Ο κ. Δελημαρίνος συμπλήρωσε πως «επικρατούσε πανικός, όλοι ήμασταν ταραγμένοι, εμένα έτρεμαν τα χέρια μου. Τελικά η γυναίκα πήρε ανάσα και τη γύρισα στο πλάι να φύγουν τα νερά. Μετά από αυτό συνήλθε και άνοιξε τα μάτια της, δεν μίλησε σε κανέναν όμως». 

«Θέλετε το κακό μου!»

Ο κ. Δελημαρίνος ανέφερε επίσης ότι η κοπέλα ήταν Ελληνίδα, δεν έμοιαζε ξένη, αλλά κανείς δεν ήξερε ποια ήταν: «Ένας είπε πως πριν πέσει στη θάλασσα η γυναίκα φώναζε “θέλετε το κακό μου”, άλλος είπε ότι είναι κόρη μιας καθηγήτριας, αλλά δεν ήταν και σίγουρος».

Καλά στην υγεία της

Ο κ. Δελημαρίνος επικοινώνησε με το Νοσοκομείο, ώστε να πληροφορηθεί για την εξέλιξη της υγείας της και όπως δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» «η κοπέλα είναι καλά, νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και από τα λίγα που μπορούσαν να μου πούνε οι γιατροί που την ανέλαβαν θα συνέλθει πλήρως». 

Τα αίτια, ωστόσο, της παρ’ ολίγον τραγωδίας δεν έχουν γίνει γνωστά και πολλά είναι τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα. Ποια είναι η κοπέλα, τι της συνέβη και πώς κατέληξε με τα ρούχα αναίσθητη μέσα στη θάλασσα; Για το συμβάν δεν υπήρξε καμία επίσημη πληροφόρηση και έτσι δεν υπάρχει ενημέρωση για τίποτα σχετικά με αυτό. Το σημαντικό, ωστόσο, είναι πως απ’ ό,τι φαίνεται η κοπέλα είναι καλά στην υγεία της και απέφυγε τα χειρότερα, παρά τους λόγους που την οδήγησαν λιπόθυμη με τα ρούχα μέσα στη θάλασσα.

Τα συγχαρητήρια του Στρατού

Ο νεαρός οπλίτης που διδάχτηκε τις αρχές της ΚΑΡ.Π.Α. στο πλαίσιο της υπηρεσίας του, όπως μας είπε, δέχτηκε τα συγχαρητήρια των ανωτέρων του για τη σωτήρια παρέμβασή του στη διάσωση της γυναίκας. Και του άξιζαν, βέβαια, μετά από το σοκ που βίωσε αλλά και για την ψυχραιμία που επέδειξε και εφάρμοσε σωστά αυτά που έμαθε στην εκπαίδευσή του, ώστε ένας νέος άνθρωπος σήμερα να γλιτώσει τη ζωή του κυριολεκτικά παρά τρίχα.

spot_img

More articles