Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Πολλές ομάδες δυσκολεύονται να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα

Πολύ ανησυχητικά τα μηνύματα που έρχονται από έναν σημαντικό αριθμό ομάδων στη Γ΄ Εθνική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 12 (τουλάχιστον) σωματεία αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών ζητήματα όσον αφορά τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, η προκήρυξη του οποίου εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την ΕΠΟ. Πολλοί και διάφοροι οι λόγοι για τα σωματεία, από το οικονομικό (μόνιμος… βραχνάς για μια κατηγορία με ελάχιστα έσοδα) μέχρι και την αδυναμία εξεύρεσης των προσώπων εκείνων που θα βοηθήσουν, είτε διοικητικά, είτε οργανωτικά.

Μία εξ αυτών είναι ο Ελλοπιακός, στον οποίο επικρατεί χαρακτηριστική στασιμότητα, ενώ ήδη αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Συγκεχυμένες και άκρως ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από τη Χανιώτη, μια ομάδα που πρωταγωνίστησε τα προηγούμενα χρόνια στη Γ΄ Εθνική και με ανθρώπους που “μάτωσαν” οικονομικά για να παραμείνει το σωματείο της Χαλκιδικής σε υψηλό επίπεδο.

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για την επόμενη μέρα στα Τρίκαλα, όπου η διοικούσα επιτροπή έχει αναλάβει τις επαφές με τυχόν ενδιαφερόμενους, προσπαθώντας παράλληλα να βρει κάποια λύση για να συνεχίσουν να αγωνίζονται οι “κυανέρυθροι” στη Γ’ Εθνική.

Δυσκολίες εξεύρεσης λύσης για το μέλλον της Ρόδου μετά την αποχώρηση του Τώνη Μαρτίνη, του ανθρώπου δηλαδή που “κυβερνούσε” το πράσινο καράβι τα τελευταία χρόνια. Θυμίζουμε πως ο συντοπίτης Ιάλυσος αποφάσισε ήδη να μην δηλώσει συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική και να αγωνιστεί στο τοπικό της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Το ίδιο έπραξαν άλλωστε οι Νίκη Ευκαρπίας και Αλμυρός Γαζίου, που θα παίξουν στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ Μακεδονίας και ΕΠΣ Ηρακλείου αντίστοιχα, ενώ είναι οριστική η απόφαση των ΠΑΕ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, να μην “κατεβάσουν” ερασιτεχνικό τμήμα μετά τον υποβιβασμό των Β΄ ομάδων από τη Super League 2.

Αναταραχή υπήρξε τις τελευταίες μέρες και στον Ηλυσιακό, με τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσέργα, με τις οποίες έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ότι κανείς από την ομάδα δεν έχει ενημερώσει τους παίκτες για το μέλλον. Ο σύλλογος απάντησε, ενημερώνοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αρκετά είναι επίσης τα διλήμματα και στον Παναρκαδικό, που κέρδισε την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική μέσω των μπαράζ. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης από την Αρκαδία τα ερωτήματα που πλανώνται είναι αν τελικά η ομάδα έχει διοίκηση, αν μπορέσει και δηλώσει συμμετοχή στην προθεσμία της και γενικότερα ποια θα είναι η επόμενή της μέρα, με δεδομένο τα όσα έχουν συμβεί βαδίζοντας προς το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική (19/7).

Τέλος, ο Ποσειδών Μηχανιώνας έχει επίσης σημαντικά θέματα να επιλύσει. Η τελευταία ενημέρωση ήταν για το ότι όλα εξαρτώνται από το αν αποδεχτεί μια εξαιρετική πρόταση ο κόουτς Άγγελος Ζαζόπουλος. Ωστόσο, η ομάδα της Μηχανιώνας έχει αποδείξει στο παρελθόν πως μπορεί να βρει λύσεις και λογικά θα προχωρήσει κανονικά στον προγραμματισμό της.

Εν κατακλείδι, θα λέγαμε πως το καλοκαίρι είναι… μακρύ για τις εν λόγω ομάδες. Ευχή όλων να βρεθεί η λύση και να συνεχίσουν απρόσκοπτα στην κατηγορία, που ανέκαθεν αντιμετώπιζε ζητήματα επιβίωσης για αρκετά σωματεία.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img