Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Πρωτόκολλο με rapid test για την επανέναρξη!

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέσω του Γιώργου Μαυρωτά, έκανε γνωστό πως θα αποστείλει έγγραφο προς την ΕΠΟ για το πρωτόκολλο για την επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής, με υποχρεωτικά rapid test κάθε εβδομάδα, πριν τους αγώνες.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο Μαυρωτάς ενημέρωσε για όλα τα δεδομένα και τις προϋποθέσεις για την επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής και θα ζητηθεί και εγγράφως από την ΕΠΟ να έχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο με rapid test πριν από κάθε ματς.

Στα τεστ αυτά αναμένεται να είναι αρωγοί και οι κατά τόπους Δήμοι αλλά και οι Περιφέρειες. Για να υλοποιηθεί οποιαδήποτε αγωνιστική δράση θα πρέπει να μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Μάλιστα η Γ.Γ.Α. ετοιμάζει ήδη το σχέδιο επιστροφής και γι’ αυτό το λόγο το επόμενο χρονικό διάστημα θα σταλούν στην ΕΠΟ όλες οι απαραίτητες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να είναι το πρωτόκολλο επιστροφής, αλλά και τι θα απαιτείται. Στην συνέχεια η ΕΠΟ θα το συντάξει και ως ολοκληρωμένη πρόταση θα το στείλει στην επιτροπή λοιμωξιολόγων για να πάρει το τελικό ‘’οκ’’.

Όπως είναι κατανοητό, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το οικονομικό βάρος για τα απαραίτητα τεστ στα οποία θα υποβάλλονται οι ποδοσφαιριστές και ίσως αυτό να αποτέλεσε και ένα μεγάλο “αγκάθι” για τις διοικήσεις των ομάδων, οι οποίες “ματώνουν” οικονομικά και με ένα ακόμη τέτοιο έξοδο δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν.

Η λύση που προωθείται και βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση στο υπουργείο είναι μια κρατική επιχορήγηση στις ομάδες που θα αφορά αποκλειστικά τα έξοδα για τα τεστ. Πρόκειται για έναν μεγάλο σκόπελο, που αν ξεπεραστεί, τότε θα ανοίξει και ο δρόμος της επιστροφής, πάντα υπό προϋποθέσεις. Ο αθλητισμός πρέπει να μείνει ζωντανός και είναι χαρακτηριστικό πως στην τηλεδιάσκεψη ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς ανέφερε πως «ο αθλητισμός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα χρειαστούν χρόνο και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις 10 Ιανουαρίου, καθώς τόσος είναι ο χρόνος που απαιτείται για να συνταχθούν και να συζητηθούν όλα τα παραπάνω σε θεσμικό πλαίσιο. Οι επιφυλάξεις που υπάρχουν είναι, όπως πάντα, η πορεία των κρουσμάτων αλλά και η πληρότητα των ΜΕΘ, καθώς εκεί εστιάζουν οι επιδημιολόγοι, ενώ για τους “ανεγκέφαλους” που θέλουν με το ζόρι να βρεθούν στα γήπεδα θα υπάρχει μέριμνα αλλά και “αστυνόμευση”, για την οποία θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα.