Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Σέντρα στις 19 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, στις 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ μέχρι τις 31 Ιουλίου οι ομάδες θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή. 

Παράλληλα η κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει στην 20άδα της 5 παίκτες κάτω των 20 ετών, ενώ θα ισχύσουν οι 5 αλλαγές (σε τρεις διακοπές). Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις:

-Συζητήθηκαν και θα εισαχθούν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. (19 Ιουλίου), παρατηρήσεις-παρεμβάσεις επί του προτεινόμενου από την FIFA και την UEFA σχεδίου του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας.

-Εγκρίθηκαν ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο Κανονισμός Αδειοδότησης, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων, ο Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου και ο Κανονισμός Ομάδων Β’ αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

-Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).

-Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας Γυναικών, καθώς και του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Άμμο.

-Εγκρίθηκε η διεξαγωγή εκτός έδρας φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την Δανία (3/9) και η διεξαγωγή σε γήπεδα της Αθήνας των αγώνων της Εθνικής Γυναικών με την Γαλλία (17/9) και το Καζακστάν (21/9).