Γεύση από Λέσβο στο 1ο Food Fest στο Μόλυβο

Spread the love

Γεύση από Λέσβο προσέφερε το 1ο Lesvos Food Fest που διοργάνωσε το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, την υπεύθυνη διοργάνωσης του Φεστιβάλ Μαρία Καπλανέλλη και τη θετική ενέργεια 100 εθελοντών όλων των ηλικιών που συμμετείχαν με κέφι και «όρεξη» στις δράσεις του.

Η ατμόσφαιρα και τα τραγούδια των νοικοκυρών στις αυλές, τα μεζεδάκια εμπνευσμένα από λεσβιακά προϊόντα που προσφέρθηκαν σε πλήθος κόσμου μετά μουσικής, τα παιδικά χεράκια που έπλασαν γκιουζλεμέδες, το αλάτι, τα βότανα και το λάδι της λεσβιακής γης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον όσων βρέθηκαν στον Μόλυβο και άφησαν μοναδικές εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές και γαστρονομικές προτάσεις. Με ρυθμούς ροκ από κιθάρες που παρουσίασαν μικροί και μεγάλοι μουσικοί, προσφέρθηκαν τοπικά ποτά σε πρωτότυπους συνδυασμούς κοκτέιλ με ούζο, λικέρ και κρασί από τη Λέσβο και τη Σάμο.

Ο μοναδικός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, με φόντο τον γραφικό Μόλυβο παρουσίασε ευφάνταστες συνταγές με ντόπιες πρώτες ύλες σε συνθέσεις και τεχνικές που εντυπωσίασαν το κοινό, ενώ κουβέντιασε με τα παιδιά για το επάγγελμα του chef και πέρασε μηνύματα «ευ ζην» στους μικρούς μάγειρες που συμμετείχαν στα παιδικά μαγειρέματα.

Το ούζο με μεζέ είχε την τιμητική του και προσφέρθηκε σε 35 επιχειρήσεις σε Μόλυβο, Πέτρα, Εφταλού, Βαφειό και Σκαμιά κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Τη βραδιά λήξης του 1ου Lesvos Food Fest στο λιμάνι, οργανώθηκε γλέντι με παραδοσιακή μουσική, χορό και ούζο που κέρασαν 6 ποτοποιίες της Λέσβου.

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση και προσφορά 30 τοπικών παραγωγών που διέθεσαν προϊόντα όπως ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς, τυροκομικά, ζυμαρικά, σάλτσες, μαρμελάδες, βότανα και μπαχαρικά, αλλαντικά, κρασί, ούζο, λικέρ, αναψυκτικά, σιροπιαστά γλυκά, μέλι, λαχανικά και φρούτα, καθώς και επαγγελματικό εξοπλισμό και σκεύη, κεραμικά και ξυλόγλυπτα για την υλοποίηση των γαστρονομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου την ημέρα λήξης του Φεστιβάλ  αποτέλεσε αφετηρία για τον προγραμματισμό του 2ου Lesvos Food Fest, που ως στόχο θα έχει το άνοιγμα του Φεστιβάλ σε όλο το νησί και τον εμπλουτισμό του με νέες δράσεις.

Ο Πρόεδρος των δύο φορέων Νίκος Μόλβαλης υπογράμμισε τον στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιεί το δίκτυο Lesvos the other Aegean για το τουριστικό μέλλον  του νησιού μας, προχωρώντας  σε άλλη μία ολοκληρωμένη δράση στην ανάδειξη του τεράστιου κεφαλαίου της τοπικής παραγωγής προϊόντων και της λεσβιακής γαστριμαργίας.

 

Η επιθυμία όλων είναι το Lesvos Food Fest να απλωθεί και να αγκαλιάσει ολόκληρο το νησί προβάλλοντας τα μοναδικά γαστριμαργικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

«Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα τέλη Οκτώβρη που θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό κάλεσμα για νέες ιδέες και συνεργασίες και παραμένουμε σε επαφή για οποιαδήποτε πρόταση για το 2ο  Lesvos Food Fest, που θα γίνει το 2018», αναφέρει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση