Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

ΓΕΜΑΤΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Μουσική, βιβλία και… αθλήματα!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Γεμάτο εκδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές αλλά και αθλητικές δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη Λέσβο! Ειδικότερα, το ξεκίνημα γίνεται απόψε με παρουσίαση βιβλίου στη Μυτιλήνη, αύριο έχουμε νυχτερινό αγώνα δρόμου στην πόλη και μουσικές εκδηλώσεις σε Σίγρι και Πέτρα, ενώ την Κυριακή σειρά παίρνει ο δημοφιλής πια διάπλους του κόλπου της Γέρας.

Στη Μυτιλήνη

Σήμερα το απόγευμα, στις 20:00, ο γνωστός αθλητικογράφος αλλά και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος θα είναι στο Book & Art στην οδό Κομνηνάκη, για να συζητήσει με το βιβλιόφιλο κοινό της πόλης και να υπογράψει αντίτυπα του νέου του βιβλίου με τίτλο «Το Κορίτσι της Στάχτης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Επιπλέον, όπως αναφέραμε στο χθεσινό φύλλο, αύριο το βράδυ, στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί ο «πρώτος νυχτερινός αγώνας δρόμου Μικρασιατικής μνήμης» με σημείο εκκίνησης και τερματισμού στο Άγαλμα της Ελευθερίας, που διοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, το αθλητικό σωματείο “Όμιλος Κλασικού Αθλητισμού Μυτιλήνης” και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης

Στο Σίγρι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιγρίου «Θεοφάνης Σιγριανής» συνεχίζει αύριο Σάββατο τις πολιτιστικές του δράσεις με μια εξαιρετική εκδήλωση. Ο χορευτικός όμιλος Μυτιλήνης «Αιολείς» θα τραγουδήσει στα σοκάκια του Σιγρίου Μικρασιάτικα τραγούδια με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Με όχημα το τραγούδι θα γυρίσουμε πίσω στην εποχή που το χωριό δεχόταν τους βασανισμένους Έλληνες της Μικράς Ασίας, οι οποίοι είναι φορείς πολιτισμού για την χώρα μας. Οι μνήμες θα ζωντανέψουν για τους παλιούς και η γνώση θα ταξιδέψει για τους νέους.

Στην Πέτρα

Αύριο Σάββατο στις 21:00, στην Πέτρα, μπορούμε να απολαύσουμε τους Gadjo Dilo, που συνδυάζουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την ελληνική μουσική σκηνή του ‘50 και ‘60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στιλ, το “Manouche De Grec”. Eπί σκηνής, δεν παραλείπουν, επίσης, να κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazz standards και τα γαλλικά τραγούδια του Μεσοπολέμου. (Line up: Σωτήρης Πομόνης: κιθάρα, Κώστας Μητρόπουλος: κιθάρα, Σέργιος Χρυσοβιτσάνος: Βιολί, Ηλιάνα Τσαπατσάρη: φωνή, Γιώργος Ρούλος: Kοντραμπάσο).

Στη Γέρα

Την Κυριακή, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ο «11ος Κολυμβητικός Διάπλους» του Κόλπου Γέρας, με αφετηρία την Κουντουρουδιά και τερματισμό το Πέραμα, που όπως κάθε χρόνο διοργανώνουν ο «Παγγεραγωτικός» Σύλλογος Μυτιλήνης, ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας και ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img