Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Για διεθνή και «πολύχρωμη» κουζίνα… NAN!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και οι γιορτές, όλοι μας έχουμε την ανάγκη να το «ρίξουμε» και λίγο έξω! Ειδικά για το φαγητό μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε και κάτι ελαφρώς… διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Ο λόγος για το έθνικ εστιατόριο «ΝΑΝ» στην Κομνηνάκη 30, που με την κουζίνα του, αλλά και το φιλόξενο και πολύχρωμο χώρο του, μάς «μεταφέρει» σε άλλες χώρες, μεσογειακές, αλλά και πιο «εξωτικές», που όμως έχουν πολλά κοινά και με την ντόπια κουζίνα. «Άλλωστε», όπως λέει και η κ. Λένα, μια από τις διαχειρίστριες του εστιατορίου, «το φαγητό δεν έχει σύνορα, αν σκεφτεί κανείς ότι σε πολλές μεσογειακές και γειτονικές χώρες, χρησιμοποιούνται κοινά προϊόντα». 

Πώς όμως προέκυψε αυτή η πρωτότυπη ιδέα; Εκτός από αξιόλογη κουζίνα, το εστιατόριο έχει και κοινωνικό χαρακτήρα. Και αυτό γιατί το ΝΑΝ ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι ήθελαν να βοηθήσουν έμπρακτα πρόσφυγες να ενσωματωθούν στην κοινωνία του νησιού, προσφέροντάς τους θέσεις εργασίας. Παράλληλα ευκαιρίες δίνονται και σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, που δυσκολεύονται να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Στόχος, λοιπόν, του ΝΑΝ είναι η συνεργασία των ανθρώπων, αλλά και η δυναμική παρουσία και προσφορά στην κοινωνία της Λέσβου όσων δυσκολεύονται να το κάνουν μόνοι τους. 

Η κουζίνα του NAN, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έθνικ, μεσογειακή ή απλώς «κουζίνα του κόσμου». Ο καθένας που εργάζεται εκεί, ντόπιος ή πρόσφυγας, φέρνει από τη χώρα του συνταγές, και φυσικά το μεράκι και την αγάπη του για την μαγειρική. Μελιτζανοσαλάτα ή baba ghanoush, ρεβιθοκεφτές ή falafel, λίγη σημασία έχει πώς λέγονται, σημασία έχει ότι τα πιάτα είναι πεντανόστιμα και επιπλέον φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά! 

Το ωράριο του εστιατορίου έχει αλλάξει καθώς πλέον είναι ανοιχτό Τετάρτη μέχρι και Σάββατο, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ. Για πληροφορίες- κρατήσεις επικοινωνήστε στο 22510 20250 ή στο facebook NAN Restaurant. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα delivery μέσω του σταθερού τηλεφώνου ή ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα www.fagi.gr.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img