Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Για τον Φεβρουάριο η δίκη για την Ερατώ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ούτε την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η δίκη για την αδικοχαμένη Ερατώ, που ήταν προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί. Έπειτα από δύο ήδη αναβολές, μία τον Δεκέμβρη του 2022 και μια τον Μάρτιο του 2023, η Πρόεδρος αποφάσισε για ακόμη μια φορά την αναβολή της δίκης με νέα ημερομηνία διεξαγωγής της την 5η Φεβρουαρίου του 2024. 

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη δίκη είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου, ωστόσο διακόπηκε λόγω κωλύματος της Προέδρου, για να συνεχιστεί την Παρασκευή, αλλά ούτε τότε κατέστη εφικτό να ξεκινήσει. Κι αυτό καθώς ο δικηγόρος του κατηγορουμένου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί μια και νοσεί από κορονοϊό, ενώ κώλυμα υπήρχε και από τους συνηγόρους της άλλης πλευράς. Και οι δύο όμως κατέθεσαν αίτημα για αναβολή του δικαστηρίου και η Πρόεδρος αποφάσισε την διεξαγωγή του σε νέα ημερομηνία. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι μάρτυρες της υπόθεσης ήταν παρόντες όμως και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό προκειμένου να γίνει η δίκη.

Στον αύλειο χώρο του δικαστηρίου υπήρχαν ομάδες της Ο.Π.Κ.Ε. προκειμένου να μην δημιουργηθούν εντάσεις, ενώ το κλίμα ήταν τεταμένο τόσο στο εσωτερικό της αίθουσας, όσο και στον εξωτερικό χώρο του δικαστηρίου. Μετά την απόφαση της αναβολής οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τον κατηγορούμενο με γοργούς ρυθμούς για την αποφυγή αντιδράσεων. Η απογοήτευση στα μάτια της μητέρας της αδικοχαμένης Ερατώς, Ελένης Κρεμαστιώτη, ήταν έκδηλη, που μαζί με τους συγγενείς του θύματος είδαν για μια ακόμη φορά να αναβάλλεται το δικαστήριο χωρίς την απόφαση που θα τους δικαιώσει. Μεγάλη ταλαιπωρία και για τους ίδιους, καθώς αναγκάστηκαν όλη την εβδομάδα να μετακινούνται χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Να σημειώσουμε ότι ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια δεσμά χωρίς ελαφρυντικά από το Μικτό Κακουργιοδικείο της Χίου. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Δημήτρης Κουζινόγλου, ανέφερε για την αναβολή της δίκης: «Το δικαστήριο εν τέλει ανέβαλε την υπόθεση για τις 5 Φεβρουαρίου διότι υπάρχει το θέμα της αποχής του δικηγόρου μετά την δεύτερη διακοπή. Οι δύο συνάδελφοι και εκείνοι που  είμαστε μαζί στην υπόθεση υπεράσπισης, έλαβαν και οι δύο και της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής απορριπτική απόφαση από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και ως εκ τούτου το δικαστήριο αναγκάστηκε να αναβάλλει την υπόθεση. Πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, περάσαμε μια εβδομάδα ολόκληρη εδώ. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να εκδικαστεί η υπόθεση. Θα είμαστε εδώ τον Φεβρουάριο και πάλι».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img