Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Γιατί ρε φίλε;

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Άμα κάνεις δεύτερο λάθος, μη ρωτάς γιατί… μόλις έκανες το τρίτο!!!!

*** Επανάληψη του «βρόμικου» 1989, σε βρόμικο 2021… που θα έλεγε και ο Παπανδτσίπρας. Κοσκωτάς – Καλογρίτσας, Κουτσόγιωργας – Νίκος Παππάς=  Άρρωστο πολιτικό σύστημα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα, ούτε ως κωμωδία, αλλά ως γουέστερν!!!!!!!!

*** Τώρα που είπα Παππάς το θυμήθηκα. Ο άλλος ο Παππάς κι ο Λαγός 161 μέρες μένουν ασύλληπτοι!!! Έτσι το λέω…

*** Α, ρε, μεγαλεία Μόρια!!! Παντού την κουβεντιάζουνε. Μου φαίνεται το προσφυγομεταναστευτικό «βόλεψε» πολλούς εκεί. Ε; 

*** Μόλις ήρθε η Γιόχανσον (επίτροπος της ΕΕ για το μεταναστευτικό), πού ήταν οι διαμαρτυρόμενοι  πολίτες; Πού ήταν οι αγχωμένοι; Πού ήταν οι «αγωνιστές» της Καράβας; Πού ήταν οι τσαμπουκάδες του facebook; Πού ήταν οι ‘’αδικημένοι’’ ακρίτες;  Εκτός από 200-250 άτομα, πού ήταν οι άλλοι; Άσε ρε μάγκα του γλυκού νερού – χαλβά των πανηγυριών – αντάρτη του περγαμόντου, που είσαι ικανός μόνο για να ανοίγεις πόρτες στο πάτωμα… Ναι σε σένα τα λέω ΝεοΜυτιληνιέ, επαναστάτη της τσέπης, πού ήσουν; (κι εγώ Μυτιληνιός είμαι… ήρεμα το λέω).

*** Επί ΠΑΣΟΚ σου ‘ριχναν πρόστιμο άμα δεν έβγαινες έξω το Σαββατοκύριακο!!!!! 

*** Είδες φίλε γιατί επιβάλλεται να είναι δυνατός – σωστός – πλήρως εξοπλισμένος και επανδρωμένος – και πάνω απ’ όλα να έχει  ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ένας φορέας όπου ο πολίτης, να μπορεί να ελπίζει σε μία ισότιμη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση απ’ την πολιτεία; Όπως η παιδεία, οι συγκοινωνίες, και εν προκειμένω η ΥΓΕΙΑ.

*** Δημόσια και πάλι δημόσια υγεία. Και να την προσέξουν οι όποιοι κυβερνώντες σαν τα μάτια τους. Γιατί αν πέσουμε στα «νύχια» των ιδιωτικών γερακιών… χαθήκαμε.

*** Δεν θα έπρεπε ρε φιλαράκια μου ιδιώτες γιατροί (μεγάλοι ή μικροί), αφού έχετε δώσει  όλοι τον γνωστό (περί ανθρωπισμού) όρκο του Ιπποκράτη, να πείτε ότι: Εγώ βρε αδερφέ τώρα που έχουν ανάγκη οι συνάνθρωποί μου, θα προσφέρω 2 ημέρες ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ την εβδομάδα, τις υπηρεσίες μου για το κοινό καλό και μετά ας πάω και στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ μου ιατρείο. Γιατί έπρεπε να σας επιτάξουν; ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ;

*** Πάλι καλά που διάβαζα γραμματική του Τζαρτζάνου στο σχολειό, και μπορώ να ξεχωρίζω τα… γελοία υποκείμενα.

*** Όσο δέρμα και ν’αλλάξεις, είσαι φίδι, δεν θα φτιάξεις!!! (έτσι μου ’ρθε τώρα χαλαρά).

*** Και μην ξεχνάς, αν γδύσεις το μυαλό φιλαράκο, τα ρούχα πέφτουν μόνα τους…

*** Πάει κι η Πρωταπριλιά… Αλλά θα μου πεις, κάθε μέρα έχουμε από δαύτη!!!!!