ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ: «Λύση για την Γ΄ Εθνική μέσω περιφερειών»

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, στην Web TV του panionianea.gr.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Ιστορικού, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, στις πρωτόγνωρες συνθήκες με την πανδημία, αλλά και στην προοπτική της επανεκκίνησης της Γ’ Εθνικής και τον τρόπο που μπορεί να καλυφθεί το κόστος των τεστ για τον κορονοϊό.

Αναλυτικότερα τόνισε:

-Για τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο του ποδοσφαίρου και τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα με αυτές τις συνθήκες:

«Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό. Ειδικά για έναν επαγγελματία αθλητή, έχει αλλάξει η ίδια του η ζωή.  Επειδή το δικό μας το επάγγελμα είναι πολύ ιδιαίτερο, η αθλητική μας ζωή είναι πολύ μικρή και τα δημιουργικά μας χρόνια μέσα στην αθλητική μας ζωή είναι ακόμα λιγότερα, οπότε όταν χάνουμε έναν χρόνο είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αναπληρωθεί στο μέλλον και η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή».

-Για το οικονομικό θέμα με τα τεστ του κορονοϊού, ειδικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής:

«Αρχικά στις επαγγελματικές κατηγορίες, από την Σούπερ Λιγκ1, έως και την Football League, όπου είναι οι ΠΑΕ, όλες οι ομάδες έχουν αποδεχτεί και έχουν υπογράψει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αυτό σημαίνει πως έχουν αποδεχτεί και τους οικονομικούς όρους. Τώρα για την Γ΄ Εθνική και το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών, που δεν διεξάγονται ακόμα. Σύμφωνα με ομιλίες που έχω κάνει με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, αλλά και την ΕΠΟ, υπάρχουν τρεις τρόποι που μου είπαν για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα περιέχει απαραίτητα εβδομαδιαίο τεστ. Ένα από αυτά, ήταν να γίνει και μέσα από κάθε περιφέρεια, κάθε ομάδα σε ποια περιφέρεια ανήκει να μπορούν οι αθλητές κάθε εβδομάδα από τα τεστ που κάνει η κάθε περιφέρεια τα 20-30 να τα χρησιμοποιούν οι ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η λύση που πρότεινε η πολιτεία. Δεν θα υπάρχει καθόλου κόστος για τις ομάδες. Έτσι μπορεί να λυθεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις 137 ομάδες της Γ’ Εθνικής και επιτέλους να δούμε και αυτή την κατηγορία να ξεκινάει. Είναι μεν ερασιτεχνική, αλλά δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα».

-Για το μπέρδεμα που υπήρξε την περασμένη εβδομάδα με την δήλωση του κ. Εξαδάκτυλου πως δεν έχει γίνει αίτημα για την Γ’ Εθνική και την ενημέρωση της Γ.Γ.Α.:

«Νομίζω πως είχε γίνει εισήγηση για την Γ’ Εθνική, απλά δεν προχώρησε. Ο κ. Εξαδάκτυλος, που τον εκτιμώ ιδιαίτερα, νομίζω ότι ένα διάστημα έλειπε από τις επιτροπές γιατί είχε περάσει και ο ίδιος τον covid-19, οπότε μπορεί να έτυχε το αίτημα τότε. Δεν είχε προχωρήσει όμως το θέμα, δεν δόθηκε το πράσινο φως. Εκτιμώ πως το βασικό πρόβλημα τότε ήταν η κάλυψη των τεστ. Δεν υπήρχε η διοίκηση που θα πάει ένα πλάνο με επιχειρήματα κλπ. Ίσως αυτό ήταν το κλειδί που έλειπε και η διαφορά του τότε με το τώρα είναι πως αν γίνει τελικά αυτό με τις περιφέρειες απευθείας θα πηγαίνουν τα αποτελέσματα στον ΕΟΔΥ και θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα για το τι γίνεται στον αθλητισμό. Είδαμε από την πολιτεία να «πυροβολείται» ο αθλητισμός, στο ότι είναι στις μεγαλύτερες πηγές διασποράς, ενώ δεν μας λένε κάτι τέτοιο. Εγώ θα σας πω πως η θετικότητα στον αθλητισμό σήμερα είναι στο 0,4%. Είναι πραγματικός αριθμός αυτός, όλοι στον αθλητισμό κάθε εβδομάδα κάνουν τεστ, άρα είναι πραγματικό το 0,4%».

-Για το αν η πολιτεία ακούει τα αιτήματα του ΠΣΑΠ:

«Μπορώ να πω ότι η πολιτεία όσο είμαι εγώ τουλάχιστον έχει αποδείξει ότι επιθυμεί τον διάλογο. Αν ακούει την φωνή μας, μπορώ να πω ότι από το δεύτερο lockdown και μετά δεν μας πολυάκουσε, γιατί διαρκώς φωνάζαμε που υπήρξε μία μεγάλη αδικία και διάκριση ανάμεσα σε επαγγελματίες αθλητές, όπου σε έναν βαθμό συνεχίζεται ακόμα και σήμερα και αναφέρομαι στην Γ’ Εθνική και στην Α’ Γυναικών ποδοσφαίρου».