Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Γιορτή κερασιού στην Αγιάσο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Η 6η Γιορτή Κερασιού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Ιουνίου, στην Αγιάσο, από την Δημοτική Κοινότητα που έχει καθιερώσει κι αυτή την εκδήλωση, όπως την Γιορτή του Κάστανου το φθινόπωρο, αναδεικνύοντας τα παραδοσιακά προϊόντα της και προσελκύοντας, ταυτόχρονα, κόσμο στον γραφικό οικισμό. Η πρώτη γιορτή του καλοκαιριού θα περιλαμβάνει πολλά κεράσματα για τους επισκέπτες και διάφορες, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά. 

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Κώστας Ρούσσας, τη φετινή χρονιά η παραγωγή κερασιού είναι καλή για την Αγιάσο, μετά από αρκετά χρόνια και υπολογίζεται ότι θα προσφερθούν στους επισκέπτες περίπου 500 κιλά φρούτου. Παράλληλα, το γνωστό ζαχαροπλαστείο Σουσαμλή έχει αναλάβει την παρασκευή γλυκών από κεράσι, όπως πίτες, κέικ, γλυκό του κουταλιού, κ.ά..

Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του Δημαρχείου, στην είσοδο του χωριού, όπου θα βρίσκεται και η ποτοποιία Σαμαρά για να κεράσει τον κόσμο τα νέα λικέρ που παράγει, κεράσι και βύσσινο. Η Γιορτή θα πλαισιωθεί με ζωντανή μουσική από παραδοσιακή ορχήστρα, χορό και τραγούδι. Επίσης στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Visit Agiasos” και το “Oxygen academy” με πολλές δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 6ης Γιορτής Κερασιού θα ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας, μαζί με την αφίσα της εκδήλωσης, και όπως μας είπε ο Κοινοτάρχης, αναμένεται πολύς κόσμος απ’ όλο το νησί αλλά και από την Τουρκία, όπως και πέρυσι. «Η Κοινοτική Αρχή επιδιώκει να συνεχίσει και να ενισχύσει κάθε δράση που αναδεικνύει τα τοπικά μας προϊόντα, τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε την Γιορτή του κερασιού, η οποία προσελκύει επισκέπτες από παντού που κάνουν την βόλτα τους και τις αγορές τους στο χωριό μας. Ήδη μας ρωτούν από τα τουριστικά πρακτορεία πότε θα γίνει η Γιορτή γιατί ενδιαφέρονται πολλοί Τούρκοι τουρίστες. Πιστεύω ότι θα είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση για ανθρώπους κάθε ηλικίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ρούσσας.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img