Γιουβαρλάκια αλλιώς

SAMSUNG CSC
Spread the love

Ένα Comfort φαγητό που, όπως και να έχει, θυμίζει σπίτι, ζεστασιά, μαμαδίστικη φροντίδα και αγάπη.

Πριν μερικές μέρες ένας ψαγμένος μπάρμαν σκέφτηκε να συνθέσει τα περίφημα κοκτέιλ του με ένα παρεξηγημένο, πλην όμως νοστιμότατο φαγητό. Τα γιουβαρλάκια.

Tι καβγάδες έχουν γίνει για αυτό το φαγητό στα σπίτια μας!

Πόσα παιδιά δεν παρακάλεσαν τη μητέρα τους να μην φτιάξει γιουβαρλάκια και πόσοι σύζυγοι δυσανασχέτησαν μπροστά στην κατσαρόλα! Αυτό το φαγητό έχει φανατικούς εχθρούς, αλλά και φίλους.

Σήμερα η συνταγή αυτή παραφρασμένη από εκείνη της μάνας ξεγελάει όλους σκιάζονται μπροστά στον κιμά ατμού.

Tο τηγάνισμα του κιμά κάνει βέβαια πιο βαρύ το φαγητό, γίνεται όμως πιο νόστιμο. Mπορείτε ακόμη να το σερβίρετε με γιαούρτι ή και ρώσικη ξινή κρέμα, που θα του δώσει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα γεύση. Άμα όμως σκεφτείτε πιο εξωτικά ρίξτε τζίντζερ και λίγο καυτερό πιπέρι και θα εκπλαγείτε!

Γιουβαρλάκια

Υλικά

-500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-4 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-1 λίτρο ζωμό κότας σπιτικό
-10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-αλάτι, πιπέρι
-λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγανάκι με 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, βάζουμε τον κιμά σε λεκανάκι και προσθέτουμε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, το ρύζι και το αλατοπίπερο. Zυμώνουμε με τα χέρια μας και προσθέτουμε μισό ποτηράκι νερό για να γίνουν τα γιουβαρλάκια πιο αφράτα. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να σταθούν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Όσο τηγανίζουμε τα γιουβαρλάκια, βάζουμε το λάδι να κάψει σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και “καίμε” τον πελτέ για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με τον ζωμό της κότας και αφήνουμε να πάρει βράση. Bάζουμε τα γιουβαρλάκια μέσα στον ζωμό, προσθέτουμε το αλάτι και μπόλικο μαύρο πιπέρι, και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου.

giouvarlaki-avgolemono-1 giouvarlakia-soupa

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση