Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γολγοθάς για πολύτεκνη μάνα στην Αγιάσο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Έκκληση για βοήθεια σε 34χρονη μητέρα 4 παιδιών που υποφέρει από πόνους και δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της λόγω σοβαρού προβλήματος στο δεξί της πόδι 

Τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει μια πολύτεκνη οικογένεια στην Αγιάσο με την ιστορία της να έχει συγκινήσει όλο το χωριό, που προσπαθεί να την βοηθήσει. Πρόκειται για ένα ζευγάρι με 4 παιδιά που δοκιμάζεται εδώ και πολλά χρόνια, αφού τα χτυπήματα της μοίρας ήταν απανωτά για την μητέρα που κινδυνεύει να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι αν δεν υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση για σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο δεξί της πόδι. Όμως, η οικονομική κατάσταση του ζευγαριού δεν επιτρέπει την κάλυψη των εξόδων που απαιτούνται, που υπολογίζονται σε 7.000 ευρώ περίπου και γι’ αυτό απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να τη βοηθήσει.

 

Το ατύχημα και το αποτυχημένο χειρουργείο

Η πολύτεκνη μητέρα, που είναι σήμερα 34 ετών, σε ηλικία μόλις 12 ετών είχε ένα άσχημο ατύχημα, όταν παίζοντας στη γειτονιά της στην Αγιάσο με άλλα παιδιά έπεσε και χτύπησε στο δεξί της ισχίο. Όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, δεν ήταν επιτυχημένη, αφού νέκρωσε η κεφαλή του ισχίου και άρχισε να κουτσαίνει. Μη έχοντας η οικογένειά της την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθεί σε άλλους γιατρούς και εξειδικευμένα νοσοκομεία εκτός νησιού, το κορίτσι έκανε υπομονή, ελπίζοντας ότι με τα χρόνια θα επανέλθει. Όμως η κατάστασή της πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όπως μας είπε η ίδια το πόδι της έχει κοντύνει σήμερα κατά 8 πόντους σε σχέση με το αριστερό.

 

Με 7.000 ευρώ θα σωθεί…

Τα τελευταία χρόνια επισκέφθηκε γιατρούς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας, αλλά κανείς δεν αναλάμβανε την περίπτωσή της, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη η επανόρθωση της ζημιάς που έχει υποστεί στο ισχίο κατά το πρώτο χειρουργείο. Μέχρι που ένας ειδικός ορθοπεδικός – καθηγητής που εργάζεται σε ιδιωτικό Θεραπευτήριο δήλωσε ότι μπορεί ο ίδιος να αναλάβει την λεπτή αυτή επέμβαση αρθροπλαστικής και αλλαγής της κεφαλής χωρίς δική του αμοιβή, αλλά με κόστος 7.000 ευρώ περίπου για το χειρουργείο, τα υλικά που θα απαιτηθούν και τη νοσηλεία της στο Νοσοκομείο. Και πάλι όμως, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, η μόλις 34 χρονών πολύτεκνη μητέρα δεν μπόρεσε να προγραμματίσει το χειρουργείο και το τελευταίο χρονικό διάστημα υποφέρει από πόνους που δεν της επιτρέπουν ούτε να βγει από το σπίτι. 

 

Κι άλλο χτύπημα της μοίρας

Εν τω μεταξύ, η ίδια αντιμετώπισε σε ηλικία 17 ετών κι άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αυτή την φορά στο κεφάλι, όταν μετά από έντονους πόνους απευθύνθηκε στο Βοστάνειο για εξετάσεις κι εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε ανεύρυσμα. Οι γιατροί φρόντισαν για την άμεση μεταφορά της στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”, όπου υποβλήθηκε σε διαδοχικούς εμβολισμούς για να αντιμετωπίσει κι αυτό το πρόβλημα. Έκτοτε όμως, υπέστησαν ζημιά τα νεύρα και τα αγγεία του δεξί της χεριού, με συνέπεια να μην είναι πλέον λειτουργικό και να είναι μονίμως μουδιασμένο. 

Όπως είπε η 34χρονη μητέρα στα “Νέα της Λέσβου”, «υποφέρω από τους πόνους, δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ και δεν μπορώ να βγω από το σπίτι χωρίς να βρίσκεται κάποιος δίπλα μου. Έχω περάσει πολλά από παιδί και έχω κάνει τεράστια υπομονή, αλλά μετά από τις τελευταίες εξετάσεις οι γιατροί μου είπαν πως αν δεν γίνει το χειρουργείο άμεσα θα καταλήξω σε αναπηρικό καροτσάκι. Γι’ αυτό θέλω να βρεθεί ο τρόπος για να αποκατασταθεί το πρόβλημα, ή έστω να μην χειροτερέψει για να μπορέσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου», είπε συγκινημένη.

 

Η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας

Όπως προαναφέραμε, το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά, ηλικίας 14, 8, 5 και ενός έτους και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μεγάλες δυσκολίες, αφού η μητέρα, όπως είναι αυτονόητο, δεν μπορεί να εργαστεί και λαμβάνει επίδομα αναπηρίας, ενώ ο πατέρας κάνει μεροκάματα στις ελιές και βοηθά τον πατέρα του που έχει μια μικρή επιχείρηση στο χωριό. Όλη η κοινωνία της Αγιάσου γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα της οικογένειας και βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί, ρούχα, τρόφιμα, επιταγές σε σούπερ – μάρκετ, μέσω κι άλλων εθελοντικών Οργανώσεων. 

Η πρώην Πρόεδρος της Αγιάσου, Διαμάντω Ρουγκέλλη, γνωρίζει καλά την κατάσταση της πολύτεκνης οικογένειας και απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να τη βοηθήσει. «Είναι μια οικογένεια βιοπαλαιστών με τέσσερα παιδάκια που παλεύει να τα φέρει βόλτα κάθε μέρα και κάθε μήνα και φυσικά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει ένα χειρουργείο σε ιδιωτικό Νοσοκομείο, αφού κανένα δημόσιο δεν αναλαμβάνει την δύσκολη αυτή περίπτωση. Στεκόμαστε δίπλα της και προσπαθούμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο για να μην υποφέρει η κοπέλα, η οποία είναι πολύ νέα και έχει να μεγαλώσει 4 παιδιά. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο τηλ. 6932 830312 για να μπορέσουμε όλοι μαζί να σταθούμε σαν άνθρωποι δίπλα σε μια οικογένεια που έχει πραγματικά ανάγκη», τόνισε η κ. Ρουγκέλλη. 

spot_img

More articles

spot_img