Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

“Γολγοθάς” για βρέφος 3 μηνών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

  • Το άτυχο αγοράκι χειρουργήθηκε στο Νοσοκομείο Ιασώ Παίδων στις 14 Οκτωβρίου και παραμένει διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
  • Σε απόγνωση η οικογένεια από τον Μεσαγρό, που ζητά βοήθεια για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα έξοδα που έχουν ξεπεράσει ήδη τις 20.000 ευρώ, ενώ ο εφιάλτης συνεχίζεται

Τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει εδώ και 3 μήνες μια τετραμελής οικογένεια από τον Μεσαγρό της Γέρας που δεν πρόλαβε να χαρεί την γέννηση του δεύτερου παιδιού της και ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια σπάνιας μορφής, με δύο παράλληλες παθήσεις, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Από τις αρχές Αυγούστου ξεκίνησε ο αγώνας της οικογένειας για να κρατήσει στη ζωή το αγοράκι και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με δυσβάσταχτο ψυχικό, αλλά και οικονομικό κόστος για τους γονείς που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου, όπου εργάζεται ως οδηγός ο πατέρας, Αλέξης Τσιρτσιλιός, έχει ξεκινήσει καμπάνια για την συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας με σκοπό την στήριξη της οικογένειας στην μεγάλη περιπέτεια που περνάει.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο κ. Τσιρτσιλιός, από το υπερηχογράφημα β’ επιπέδου που είχε κάνει η γυναίκα του την περασμένη άνοιξη οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, αλλά μίλησαν για μικρό φύσημα που δεν ενέπνεε κίνδυνο για την ζωή του. Το αγοράκι γεννήθηκε με καισαρική τομή στις 4 Αυγούστου και η επόμενη μέρα ήταν εφιαλτική. Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι το πρόβλημα στην καρδιά είναι πολύπλοκο, με την γνωμάτευση να μιλά για «κοινό αρτηριακό κορμό με διακοπτόμενο αορτικό τόξο», γενετικές παθήσεις σπάνιες στην χώρα μας, αλλά και διεθνώς. 

Στη ΜΕΘ του Ιασώ Παίδων

Από το Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” όπου γεννήθηκε μεταφέρθηκε λίγες μέρες αργότερα στο Παίδων “Αγία Σοφία”, όπου έγινε καθετηριασμός στο νεογέννητο και διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί εκεί. Παρέμεινε στο Νοσοκομείο για 2 σχεδόν μήνες και μετά από συσκέψεις της ομάδας των γιατρών που το είχαν αναλάβει, συνέστησαν στους γονείς να απευθυνθούν στο “Ιασώ Παίδων” και τον παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργό με ειδίκευση στα παιδιά, Αυξέντιο Καλαγκό, όπως και έκαναν. 

Στις 14 Οκτωβρίου το αγοράκι υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη, ενώ εδώ και 13 μέρες παραμένει διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η πορεία της υγείας του, για την ώρα, εξελίσσεται ομαλά, αλλά βρίσκεται σε καταστολή και κανείς δεν γνωρίζει πότε και πώς θα μπορέσει να συνέλθει. 

«Δεν το έχουμε πάρει αγκαλιά…»

Όλο αυτό το διάστημα, όπως μας είπε ο πατέρας, κανείς από τους δύο γονείς δεν έχει μπορέσει να κρατήσει αγκαλιά, έστω για μια στιγμή, το παιδί του, το οποίο βλέπουν μόνο για λίγη ώρα στη ΜΕΘ και βγαίνοντας έξω ξεσπούν σε λυγμούς. Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, 5 ετών, βρίσκεται με την γιαγιά του, στο Ντίπι, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα και αναζητά τους γονείς του που έχει να τους δει σχεδόν 3 μήνες. «Η κατάσταση που ζούμε είναι πραγματικά εφιαλτική και εύχομαι να μην την ζήσει κανένας γονιός. Ανεβαίνουμε έναν Γολγοθά που δεν ξέρουμε πότε και πώς θα τελειώσει. Δεν έχουμε πάρει αγκαλιά το παιδάκι μας ούτε για ένα λεπτό και το βλέπουμε καθημερινά να παλεύει για την ζωή του και να μας δίνει δύναμη. Το στέρνο του είναι ανοιχτό μετά από την επέμβαση επειδή λόγω των φαρμάκων έχει πρηστεί και δεν μπορούν να γίνουν ράμματα. Καταλαβαίνετε τι περνάμε», μας είπε συγκινημένος.

Η τελευταία ενημέρωση που έχουν από τους γιατρούς είναι ότι σταδιακά θα μειώνονται τα φάρμακα για να ξεπρηστεί και να μπορέσει να κλείσει η πληγή. Κατόπιν θα πρέπει να ξυπνήσει ομαλά και να δουν τις αντιδράσεις του για να αποφασιστεί αν θα μπορέσει να μεταφερθεί σε απλό θάλαμο νοσηλείας.

Οικονομική στήριξη

Εν τω μεταξύ όμως, ήδη το οικονομικό κόστος αυτής της περιπέτειας έχει ξεπεράσει τις 20.000 ευρώ και η οικογένεια αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα, έχοντας και δάνειο πρώτης κατοικίας με μηνιαία δόση στα 760 ευρώ. «Το μόνο που μας ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι να γίνει καλά το παιδί μας και να γυρίσουμε στο σπίτι και στο άλλο αγοράκι μας. Έχω δανειστεί από έναν γνωστό 15.000 ευρώ και με έχει βοηθήσει πολύ, όσο δεν πάει άλλο, και η Διοίκηση του ΚΤΕΛ όπου εργάζομαι. Χρειαζόμαστε βοήθεια γιατί δεν ξέρουμε πόσα ακόμη έξοδα θα έχουμε. Για έναν, δύο μήνες, 6μηνο ή και παραπάνω. Η κάθε μέρα νοσηλείας στην Εντατική είναι 370 ευρώ και αν βγει σε απλό δωμάτιο είναι 160 ευρώ. Μας φιλοξενεί στην Αθήνα μια θεία μου, αλλά μόνο για τα ταξί κάθε μέρα να πάμε και να έρθουμε από το Νοσοκομείο θέλουμε 65 ευρώ», μας είπε ο κ. Τσιρτσιλιός. 

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει από το υστέρημά του την οικογένεια μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με τον πατέρα, Αλέξη Τσιρτσιλιό, στο τηλ. 6971 717922 ή με τα γραφεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, στη Μυτιλήνη.

spot_img

More articles

spot_img