Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

‘’Γυαλιά-καρφιά’’ το προαύλιο των σχολείων της Ακαδημίας!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


‘’Γυαλιά- καρφιά’’ έκαναν το προαύλιο των σχολείων της Ακαδημίας άγνωστοι μέσα στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να αντικρίζουν εικόνες ‘’απείρου κάλλους’’ την Τρίτη το πρωί κατά την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες.

Οι βανδαλισμοί που έγιναν αφορούν ως επί το πλείστον τα κοντέινερ του προαύλιου χώρου, τα οποία βρίσκονται εκεί εδώ και μήνες, ενώ να σημειωθεί ότι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων είχαν ζητήσει επανειλημμένως την απομάκρυνση των κοντέινερ από την αυλή.

Εδώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αφαιρούν τις βέργες από το θερμομονωτικό υλικό τοίχου του Λυκείου, στο οποίο οι επιτήδειοι τις κάρφωσαν

Οι άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια και τις πόρτες των παραθύρων απ’ τα κοντέινερ χωρίς όμως να σταματήσουν εκεί, καθώς αφαίρεσαν ορισμένα κάγκελα περίφραξης των σχολείων. Ιδιαίτερα επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών ήταν οι βέργες που οι επιτήδειοι σφήνωσαν στο θερμομονωτικό υλικό ενός τοίχου του Λυκείου, τις οποίες άντρες της Πυροσβεστικής έσπευσαν να απομακρύνουν μόλις ενημερώθηκαν για το περιστατικό βανδαλισμού.

Μέχρι και κάγκελα ‘’ξήλωσαν’’ από την περίφραξη των σχολείων

Όπως δήλωσαν γονείς των μαθητών στα Νέα της Λέσβου, η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται περιστατικό καταστροφής δημόσιας περιουσίας στο σχολείο, στο διάστημα των τελευταίων πέντε μηνών, από τότε δηλαδή που έπαψε να φυλάσσεται το σχολείο. Ενώ εκ μέρους των διευθύνσεων τονίστηκε η ανάγκη φύλαξης από αρμόδιο φύλακα, το αίτημά τους δεν εισακούστηκε από την Σχολική Επιτροπή. 

Η έλλειψη φύλαξης τους τελευταίους πέντε μήνες είχε ως συνέπεια οι βανδαλισμοί να φτάσουν «στο απροχώρητο»

Ωστόσο, οι γονείς δεν κρύβουν την αγωνία τους με αφορμή την κλιμάκωση των βανδαλισμών στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά τους, ενώ υπάρχει ανησυχία για την σωστή φύλαξη των συσκευών και άλλων αντικειμένων αξίας εντός των κτιρίων. Επιπλέον, όπως επισημαίνουν οι Σύλλογοι Γονέων, τα περιστατικά αυτά εντείνουν τα συναισθήματα ανασφάλειας τόσο στους ίδιους όσο και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img