Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

H Λέσβος αποχαιρετά τον παπά Κομνηνό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Εκατοντάδες είναι μέχρι αυτή την ώρα οι άνθρωποι όλων των ηλικιών από τη Μυτιλήνη, την Αγιάσο και άλλα χωριά που συρρέουν στο ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Παγανή όπου έχει τεθεί από το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πατρός Κομνηνού Βράνη.  Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η παρουσία νέων παιδιών που σπεύδουν να ανάψουν ένα κερί και να αφήσουν ένα λουλούδι στο φέρετρο του στρατιωτικού ιερέα εντός του οποίου έχει τοποθετηθεί και το ξίφος του από το στρατό ως Ταξίαρχος ε.α..

Το προσκύνημα αυτήν την ώρα 17:20 γίνεται χωρίς συνωστισμό αλλά η ροή του κόσμου είναι συνεχής από και προς το ναό  στο στρατηγείο. Και αυτό δείχνει ότι η απόφαση να τεθεί η σορός σε λαϊκό προσκύνημα και στην Παγανή διευκολύνει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της περιοχής μας ώστε να αποχαιρετήσουν από σήμερα τον εφημέριο με την ελπίδα να αποφευχθούν αύριο ακραίες συνθήκες συνωστισμού στη Βαρειά.

Ο πατέρας Καλλίνικος ενώ σκύβει με δάκρυα στα μάτια, αγκαλιάζει και ασπάζεται τον πατέρα Κομνηνό μέσα στο φέρετρο.

Έντονη επίσης είναι η παρουσία και των ιερέων που είτε εναλλάσσονται λειτουργώντας από άμβωνος ή μεταβαίνουν στο ναό του Αγίου Θεοδώρου για να ασπαστούν τον φίλο και συνάδελφο τους. Όπως ο πατέρας Καλλίνικος από την ενορία της Ζωοδόχου Πηγής της Λαγκάδας τον οποίο συναντήσαμε πριν από λίγο και είναι η δεύτερη φορά που ανεβαίνει στην Παγανή όπως μας είπε καθώς ήταν εκεί και το μεσημέρι μην μπορώντας και ο ίδιος να συνειδητοποιήσει ότι χάθηκε τόσο ξαφνικά ένας καλός του φίλος. «Την τελευταία εβδομάδα πριν φύγει με είχε επισκεφτεί στη Λαγκάδα και είχαμε συμφωνήσει να λειτουργήσουμε μαζί μόλις επέστρεφε από το χειρουργείο και του το επέτρεπαν οι γιατροί, δυστυχώς όμως αντί να έρθει εκείνος έρχομαι εγώ τώρα να τον αποχαιρετήσω τόσο πρόωρα» είπε συγκινημένος ο πατέρας Καλλίνικος συγχαίροντας τα Νέα της Λέσβου για τον τρόπο προσέγγισης και τα όσα ανέδειξαν από την περασμένη εβδομάδα για τον πατέρα Κομνηνό.

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img