Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Η αλληλεγγύη έκανε (και πάλι) το θαύμα της!


  • Στις 20 Ιουνίου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας για να σταθεί και πάλι στα πόδια της και στο πλευρό των 4 ανήλικων παιδιών της

Θαύματα κάνει η αλληλεγγύη και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των φορέων απέναντι σε όσους έχουν ανάγκη, όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο νησί μας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Έτσι και στην περίπτωση της πολύτεκνης μητέρας από την Αγιάσο, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο ανέδειξαν με ρεπορτάζ τους τα “Νέα της Λέσβου”, συγκεντρώθηκε το ποσό των 6.000 ευρώ που χρειαζόταν για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Το χειρουργείο θα γίνει σε ιδιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, στις 20 Ιουνίου, από τον ορθοπεδικό, Βασίλη Καϊλή. 

Η ιστορία αυτή που – όπως όλα δείχνουν – θα έχει αίσιο τέλος, έχει πρωταγωνίστρια μια μητέρα με 4 παιδιά που δοκιμάζεται επί σειρά ετών, αφού τα χτυπήματα της μοίρας ήταν απανωτά και κινδύνευσε να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει στο δεξί της πόδι. Μετά από την δημοσιοποίηση του δράματος που ζει η οικογένεια, συγκεντρώθηκε το ποσό που απαιτείται για την χειρουργική επέμβαση, χάρη στις δωρεές πολιτών από όλο το νησί, στη χορήγηση επιδόματος οικονομικής ενίσχυσης 600 ευρώ από τον Δήμο Μυτιλήνης και στην προσφορά 500 ευρώ από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου.

Από μικρή στα βάσανα…

Η πολύτεκνη μητέρα, που είναι σήμερα 34 ετών, σε ηλικία μόλις 12 ετών είχε ένα άσχημο ατύχημα, όταν παίζοντας στη γειτονιά της στην Αγιάσο με άλλα παιδιά έπεσε και χτύπησε στο δεξί της ισχίο. Όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, δεν ήταν επιτυχημένη, αφού νέκρωσε η κεφαλή του ισχίου και άρχισε να κουτσαίνει. Μη έχοντας η οικογένειά της την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθεί σε άλλους γιατρούς και εξειδικευμένα νοσοκομεία εκτός νησιού, το κορίτσι έκανε υπομονή, ελπίζοντας ότι με τα χρόνια θα επανέλθει. Όμως η κατάστασή της πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όπως μας είπε η ίδια, το πόδι της έχει κοντύνει σήμερα κατά 8 πόντους σε σχέση με το αριστερό.

Τα τελευταία χρόνια επισκέφθηκε γιατρούς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας, αλλά κανείς δεν αναλάμβανε την περίπτωσή της, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη η επανόρθωση της ζημιάς που έχει υποστεί στο ισχίο κατά το πρώτο χειρουργείο. Εν τω μεταξύ, η ίδια αντιμετώπισε σε ηλικία 17 ετών κι άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αυτή την φορά στο κεφάλι, όταν μετά από έντονους πόνους απευθύνθηκε στο Βοστάνειο για εξετάσεις κι εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε ανεύρυσμα. Οι γιατροί φρόντισαν για την άμεση μεταφορά της στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”, όπου υποβλήθηκε σε διαδοχικούς εμβολισμούς για να αντιμετωπίσει κι αυτό το πρόβλημα. Έκτοτε όμως, υπέστησαν ζημιά τα νεύρα και τα αγγεία του δεξί της χεριού, με συνέπεια να μην είναι πλέον λειτουργικό και να είναι μονίμως μουδιασμένο.

 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ…»

Εδώ και μήνες η πολύτεκνη μητέρα δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της και να περπατήσει επειδή η κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί. Όλη η κοινωνία της Αγιάσου γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα της οικογένειας και βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί, ρούχα, τρόφιμα, επιταγές σε σούπερ – μάρκετ, μέσω κι άλλων εθελοντικών Οργανώσεων. Τώρα, με την συγκέντρωση του χρηματικού ποσού για το χειρουργείο η οικογένεια ελπίζει ότι θα δει καλύτερες μέρες και θα αφήσει πίσω της τα δύσκολα χρόνια που πέρασε. Παράλληλα, ευχαριστεί όλους όσοι πρόσφεραν από το υστέρημά τους για να ξανασταθεί στα πόδια της η μητέρα.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img