Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Η ανθρωπιά της Λέσβου και στους σεισμόπληκτους

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Άμεσα αντανακλαστικά δείχνουν οι φορείς της Λέσβου για να συνδράμουν με ανθρωπιστική βοήθεια τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία, καθώς ο ένας μετά τον άλλον καλούν τους πολίτες να συνεισφέρει ο καθένας στον τομέα του για να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης και να μεταφερθούν στις σεισμόπληκτες περιοχές.

 

Το Εργατικό Κέντρο

Συνεχίζει το Εργατικό Κέντρο ακόμα πιο εντατικά την προσπάθεια για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ώστε να σταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας και η προσπάθεια του φορέα εκπροσώπησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα επεκτείνεται και στα χωριά. Χθες το Εργατικό Κέντρο εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους δοκιμαζόμενους λαούς από το σεισμό ενημέρωσε τους κατοίκους του νησιού μας, που θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνει πως ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λέσβου, Στρατής Χριστόφας, συμπαραστέκεται στην προσπάθεια αυτή, και όσοι κάτοικοι θέλουν να στείλουν δέματα, δεν θα υπάρχει επιβάρυνση, αλλά θα είναι δωρεάν η μεταφορά τους. 

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να ενημερώνουν τηλεφωνικά το Εργατικό Κέντρο, ότι θα στείλουν πράγματα και με ποιο δρομολόγιο, για να παραλαμβάνονται άμεσα από τα ΚΤΕΛ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2251028861. 

Υπενθυμίζουμε τα είδη που συγκεντρώνονται είναι κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, οροί, γάζες, ξηρές τροφές, παιδικές πάνες, απορρυπαντικά.

 

Ο Ερυθρός Σταυρός

Από την προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας δεν θα μπορούσε να λείψει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Λέσβου, καθώς με ανακοίνωση του προέδρου του, Θεόδωρου Βαλσαμίδη επισημαίνεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός, πιστός στο ανθρωπιστικό του καθήκον και αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει ο καταστροφικός σεισμός σε Τουρκία & Συρία, απευθύνει έκκληση για συλλογή ανθρωπιστικού υλικού που θα ενισχύσει άμεσα τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών. 

Συγκεκριμένα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεννόηση με την Τουρκική και Συριακή Ερυθρά Ημισέληνο, συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.ά.), υπνόσακους, κουβέρτες (μη μεταχειρισμένα), είδη ατομικής υγιεινής. 

Σημείο συγκέντρωσης για το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης θα είναι το Γραφείο του Τμήματος στο υπόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Π. Κουντουριώτη 1 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00  – 13:00) και κατόπιν συνεννόησης στο τηλ.: 22510 29480.

 

Το ΠΑΣΟΚ

Σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας – Συρίας προχωρά και το ΠΑΣΟΚ Λέσβου καλώντας τον κάθε πολίτη να  συνεισφέρει σε είδη πρώτης ανάγκης.

Ειδικότερα, μετά από επικοινωνία με εκπροσώπους φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της γειτονικής χώρας, προκύπτει η ανάγκη για τα παρακάτω είδη: Κουβέρτες, παιδικές τροφές, τροφές σε κονσέρβα, γάλα εβαπορέ, πάνες για μωρά, μπιμπερό, είδη προσωπικής υγιεινής και ειδικότερα σερβιέτες και θερμάστρες.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν, μπορούν να παραδώσουν τα παραπάνω είδη στα γραφεία της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας της οδού Ικτίνου 2 στη Μυτιλήνη, καθημερινά (και Σαββατοκύριακο) στο διάστημα 11:00 – 12:00 το πρωί. Τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες: 6932582038.

 

Η Περιφέρεια

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και από την Περιφέρεια στο υπόγειο του κεντρικού της κτιρίου Κουντουριώτη 1, 08:00  – 15:00. 

Τα είδη που συλλέγονται είναι ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)- μάσκες, αντισηπτικά, γάντια – ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα – βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας, γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.), είδη ατομικής υγιεινής.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img